Muschi de porc in foetaj

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Muschi de porc in foetaj

Ingrediente

  • 600-700 g de muschi de porc
  • 2 cutii de ciuperci
  • 1 cutie de pateu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml de vin alb
  • 100 ml de smantana lichida
  • sare, piper, rozmarin, ulei
  • 10 bobite de mazare
  • hartie de copt
  • aluat frantuzesc 800 g

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se scurg si se toaca, se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in unt, cand ceapa este aurie se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit se pune vinul alb si se continua fierberea adaugandu-se si putin rozmarin. Dupa ce si vinul a fost absorbit se adauga smantana si se sareaza si pipereaza, dupa care se vor lua de pe foc.

Separat pregatim muschiul, se fac mici incizii in care se introduc cateii de usturoi taiati pe feliute subtiri, se sareaza, pipereaza, se frige cateva minute pe fiecare parte dupa care lasam sa se raceasca si unge muschiul cu pateu de ficat, pe toate partile.

Se ia alualut de foetaj, si se-n tinde, in acest timp dam muschiul prin ciuperci si il asezam pe aluat daca mai raman ciuperci le punem de jur imprejurul muschiului, dupa care rulam strans.

Se bate oul si se va unge cu ele pe deasupra pe foetaj. Eu am decupat din aluatul ramas frunze in foetaj si le-am atasat si frunzele au fost date cu ou si am facut mici incizii pe frunze ca niste nervuri. Am pus si cateva boabe de mazare.

Cuptorul este preancalzit, muschiul se va pune intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune muschiul si se verifica aproximativ se lasa 45-50 de minute.

Eu il voi servi cu garnitura de cartofi Duchesse si ca salata cu ardei kapia umpluti cu varza rosie sau cu pepenasi murati.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor