Pentru inceput vom pregati muschiul de porc. Pregatim un sos din 2 catei de usturoi pisati,uleiul de masline, sare, piper si boia. Ungem muschiuletul cu acest sos si lasam la rece de pe o zi pe alta. Daca nu avem timp il lasam la temperatura camerei 1 ora.
Dupa ce carnea este marinata o mutam intr-o cratita. Adaugam 1 ceapa taiata in 4, morcovii, boabele de piper si foile de dafin. Daca folosim morcovi baby ii lasam ca atare, daca nu taiem morcovii in 2 sau in 4 in functie de cat de mari sunt.
Adaugam apa astfel incat sa acopere legumele si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba inabusit timp de 30 de minute.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem in 4. Ii punem la fiert in apa cu putina sare timp de 15 minute.
Rasturnam muschiul de porc, legumele, sosul si cartofii intr-o tava de yena. Adaugam 3 catei de usturoi feliati si dam la cuptor pana ce friptura se rumeneste frumos.
Servim alaturi de o salata de muraturi asortate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii