Carnea se unge cu sare(cca1/2 lingurita),piper(dupa gust)
si uleiul de masline.In oala de presiune se pun legumele,curatate,taiate in 2 sau 4.Peste acest soclu de legume, se pune muschiuletul.Se pun 100 ml apa;se inchide oala.Se lasa ,la foc mic(dupa ce oala \"fluiera\"),cca o ora.
Dupa o ora,carnea se scoate,se taie felii(de cca 7-8 mm),se prajeste,in ulei de masline,pe ambele parti,f.putin.
Zeama,in care a fiert carnea,se strecoara;se pune in ea morcovul(numai morcovul),zdrobit.
In uleiul,in care a fost prajita carnea,se pune faina;se lasa pe foc,amstecind tot timpul,pina isi schimba putin culoarea.Se stinge cu zeama in care a fiert carnea.Se face un \"bechamel\".
Cind e gata,se pune frisca lichida;in sosul fierbinte se pun feliile de carne.
Se serveste fierbinte cu cartofi9facuti cum iti place)
si salata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii