Ingrediente
-cca 500 g muschi de vita, -1 morcov mic, -1 ceapa mica, -1/2 tulpina de telina,mica, -sare,piper, -cca 1 lingura ulei de masline, , Pentru sos, -zeama in care a fiert carnea, -cca 2 lingurite,rase de faina, -cca 60-80 ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
si uleiul de masline.In oala de presiune se pun legumele,curatate,taiate in 2 sau 4.Peste acest soclu de legume, se pune muschiuletul.Se pun 100 ml apa;se inchide oala.Se lasa ,la foc mic(dupa ce oala \"fluiera\"),cca o ora.
Dupa o ora,carnea se scoate,se taie felii(de cca 7-8 mm),se prajeste,in ulei de masline,pe ambele parti,f.putin.
Zeama,in care a fiert carnea,se strecoara;se pune in ea morcovul(numai morcovul),zdrobit.
In uleiul,in care a fost prajita carnea,se pune faina;se lasa pe foc,amstecind tot timpul,pina isi schimba putin culoarea.Se stinge cu zeama in care a fiert carnea.Se face un \"bechamel\".
Cind e gata,se pune frisca lichida;in sosul fierbinte se pun feliile de carne.
Se serveste fierbinte cu cartofi9facuti cum iti place)
si salata.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009
Imi place tare mult,ma-i convins,fac si eu.Am salvat reteta.