autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE VITA IN FOIETAJ ( WELLINGTON )

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 8 PORTII :, - muschi de vita - 1.200 kg, - ficat de porc ( sau de pui ) - 0.500 kg, - costita fara os ( kaizre ) 0.300 kg, - oua - 2 buc., - verdeata, - coniac - 0.020 L, - ceapa - 0.150 kg, - sare, piper, - praf de usturoi, boia dulce, - aluat de foitaj - 0.400 kg

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vita se curata bine de pielite, se condimenteaza si se prajeste in tigaie pe o parte si pe alta, sa se rumeneasca.
Separat dati la masina de tocat ficatul impreuna cu kaizerul, ceapa, verdeata , apoi legati aceasta farsa cu ou , putin coniac si condimente.
Intindeti aluatul de foietaj ( sa aiba grosimea de 3 mm. ), puneti muschiul de vaca pe centru, iar deasupra pe muschi puneti farsa de ficat, in asa fel incat sa imbracati bine muschiul..Inveliti apoi muschiul cu aluat, intinzand-ul bine , si impachetati la capete. Daca v-au ramas bucati de aluat, decupati forme si puneti pe muschi. Ungeti apoi muschiul invelit cu ou batut, puneti-l intr-o tava unsa cu grasime si bagati la cuptor, circa 30 min, pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie felii potrivite ca grosime.
Se poate servi -cu un sos de vin rosu, cu diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE VITA IN FOIETAJ ( WELLINGTON )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi de porc in aluat

Muschi de porc in aluat

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate

14 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht  bandora” -specific tarilor arabe

Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Se incige uleiul de masline si se prajesc

15 voturi    11 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Valentin, poza este a ta sau este copiata?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Ce bine arata,yammi,yammi,deja imi este foame,felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 8 PORTII :
  • - muschi de vita - 1.200 kg
  • - ficat de porc ( sau de pui ) - 0.500 kg
  • - costita fara os ( kaizre ) 0.300 kg
  • - oua - 2 buc.
  • - verdeata
  • - coniac - 0.020 L
  • - ceapa - 0.150 kg
  • - sare
  • piper
  • - praf de usturoi
  • boia dulce
  • - aluat de foitaj - 0.400 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

Valentin, poza este a ta sau este copiata?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Creier pane