autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE VITA IN FOIETAJ ( WELLINGTON )

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 8 PORTII :, - muschi de vita - 1.200 kg, - ficat de porc ( sau de pui ) - 0.500 kg, - costita fara os ( kaizre ) 0.300 kg, - oua - 2 buc., - verdeata, - coniac - 0.020 L, - ceapa - 0.150 kg, - sare, piper, - praf de usturoi, boia dulce, - aluat de foitaj - 0.400 kg

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vita se curata bine de pielite, se condimenteaza si se prajeste in tigaie pe o parte si pe alta, sa se rumeneasca.
Separat dati la masina de tocat ficatul impreuna cu kaizerul, ceapa, verdeata , apoi legati aceasta farsa cu ou , putin coniac si condimente.
Intindeti aluatul de foietaj ( sa aiba grosimea de 3 mm. ), puneti muschiul de vaca pe centru, iar deasupra pe muschi puneti farsa de ficat, in asa fel incat sa imbracati bine muschiul..Inveliti apoi muschiul cu aluat, intinzand-ul bine , si impachetati la capete. Daca v-au ramas bucati de aluat, decupati forme si puneti pe muschi. Ungeti apoi muschiul invelit cu ou batut, puneti-l intr-o tava unsa cu grasime si bagati la cuptor, circa 30 min, pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie felii potrivite ca grosime.
Se poate servi -cu un sos de vin rosu, cu diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE VITA IN FOIETAJ ( WELLINGTON )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Spalam pieptul de pui si il stergem cu un prosop absorbant de bucatarie.Il taiem felii subtiri si

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Valentin, poza este a ta sau este copiata?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Ce bine arata,yammi,yammi,deja imi este foame,felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 8 PORTII :
  • - muschi de vita - 1.200 kg
  • - ficat de porc ( sau de pui ) - 0.500 kg
  • - costita fara os ( kaizre ) 0.300 kg
  • - oua - 2 buc.
  • - verdeata
  • - coniac - 0.020 L
  • - ceapa - 0.150 kg
  • - sare
  • piper
  • - praf de usturoi
  • boia dulce
  • - aluat de foitaj - 0.400 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

Valentin, poza este a ta sau este copiata?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi la cuptor