autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE VITA IN FOIETAJ ( WELLINGTON )

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 8 PORTII :, - muschi de vita - 1.200 kg, - ficat de porc ( sau de pui ) - 0.500 kg, - costita fara os ( kaizre ) 0.300 kg, - oua - 2 buc., - verdeata, - coniac - 0.020 L, - ceapa - 0.150 kg, - sare, piper, - praf de usturoi, boia dulce, - aluat de foitaj - 0.400 kg

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vita se curata bine de pielite, se condimenteaza si se prajeste in tigaie pe o parte si pe alta, sa se rumeneasca.
Separat dati la masina de tocat ficatul impreuna cu kaizerul, ceapa, verdeata , apoi legati aceasta farsa cu ou , putin coniac si condimente.
Intindeti aluatul de foietaj ( sa aiba grosimea de 3 mm. ), puneti muschiul de vaca pe centru, iar deasupra pe muschi puneti farsa de ficat, in asa fel incat sa imbracati bine muschiul..Inveliti apoi muschiul cu aluat, intinzand-ul bine , si impachetati la capete. Daca v-au ramas bucati de aluat, decupati forme si puneti pe muschi. Ungeti apoi muschiul invelit cu ou batut, puneti-l intr-o tava unsa cu grasime si bagati la cuptor, circa 30 min, pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie felii potrivite ca grosime.
Se poate servi -cu un sos de vin rosu, cu diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE VITA IN FOIETAJ ( WELLINGTON )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser

Pizza romana cu kaiser

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Curcan cu năut și lămâie

Curcan cu năut și lămâie

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Valentin, poza este a ta sau este copiata?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Ce bine arata,yammi,yammi,deja imi este foame,felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 8 PORTII :
  • - muschi de vita - 1.200 kg
  • - ficat de porc ( sau de pui ) - 0.500 kg
  • - costita fara os ( kaizre ) 0.300 kg
  • - oua - 2 buc.
  • - verdeata
  • - coniac - 0.020 L
  • - ceapa - 0.150 kg
  • - sare
  • piper
  • - praf de usturoi
  • boia dulce
  • - aluat de foitaj - 0.400 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

Valentin, poza este a ta sau este copiata?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu mar si telina