autor:

Iulia Brana_Toth

» » Mancaruri cu carne

Muschi de vita "sous vide"

Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
500 gr muschi de vita, , unt, , sare, , piper verde, , fire de cimbru, , sfoara de bucatarie, , termometru

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

219 voturi

Mod de preparare

Daca va mirati de titlul retetei, sa stiti ca modul de-a gati (pretentios spus... "sous vide" ) adica "in vid"... se poate realiza si in bucatariile noastre!

Apucati hotarat muschiul de vita, il fasonati indepartand pielitele nedorite si-l imbracati in fire de cimbru, sare, piper verde proaspat faramitat (nu rasnit!) si-l legati fedeles pentru a-si pastra forma aproximativ rotunda.

Luati o punga "Zip" si asezati bucata de muschi inauntru. Scufundati punga intr-o craticioara cu apa, potrivita ca marime, si, pe masura ce se lasa la fund, din punga iese aerul lasand carnea intr-un semi-vid suficient pentru scopurile noastre. Cu o mare repeziciune de mana sigilati punga si aduceti apa la o temperatura intre 50 -60 grade Celsius. Lasati la "gatit" o ora si jumatate pastrand temperatura constanta pe toata durata pregatirii (un termometru este folositor in aceste circumstante).

Timp in care va puteti ocupa de garnitura preferata. Eu am ales fire de sparanghel blansate, mousse foie gras cu cogniac, galuscute "mii de gaurele" si fistic maruntit.

Dupa trecerea timpului de gatire a muchiului de vita il scoateti, scurgeti si pastrati sucurile ramase in punga. Va pregatiti torţa la foc mediu si plimbati flacara uniform pe toate partile muschiului, ca sa obtineti o crusta crocanta. Ungeti apoi aceasta crusta cu unt aromatizat, topit. Taiati carnea cu un cutit serat si veti gasi o culoare si gust rupte din rai!

Daca nu aveti torţa puteti face astfel: ungeti bucata de muschi cu unt si frigeti-l pe toate partile intr-o tigaie incinsa. Sigilati cu grija si atentie toate partile pe unde ar putea iesi sucul nepretuit al carnii. Dupa asta, procedati ca mai sus: badijonare cu mirodenii, punga, sigilare, apa la 58 grade Celsius si o ora jumatate la "fiert marunt"
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita "sous vide"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii

  • Iulia Brana_Toth

    Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Merci, Monique <3

  • monique , 11 iunie 2015

    Dat si like..te pupiceste franțuzoaica ♡♥♡

  • Iuliana Toth , 09 iunie 2015

    Multumesc mult, Valentin <3

    • Iuliana Toth , 07 iunie 2015

      Merci draga mea, Tu esti fabuloasa intr-adevar!

    • Iuliana Toth , 07 iunie 2015

      Multumesc Chef Adrian Neag :)

    • Iulia Brana_Toth

      Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 03 iunie 2015

      Multumesc prietenilor de departe, sunteti tari!....si draguti....:P

    • Oana Igretiu , 02 iunie 2015

      100 de stele din partea mea!! Este fabulos preparatul tau, Iuliana! <3

    • Neag Adrian , 01 iunie 2015

      Apetisant. Felicitari!

    • Valentin Ionut Tudora , 31 mai 2015

      Iuliana cea mai tare am votat cu 2 maini ... super bunnn..

    • Your friends over the see , 30 mai 2015

      This is the meat I like! You are a great friend and a precious cook. Congrats!

    • Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Multumesc, Carmen Omer! Nici nu ma asteptam la atata asistenta din partea voastra! M-ati ajutat din plin si va sunt recunoscatoare <3

    • Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Iaca si ea, Păuniţa...Pup!

    • Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Cheregi Daniel , multumesc din inima!

    • Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Merci draga Monica :*

    • Monica Aldea , 29 mai 2015

      Dacă e franțuzesc, se putea să lipsesc eu ?:)) Baftă draga mea

    • Cheregi Daniel , 29 mai 2015

      Ai toți de DA!!:)

    • Cheregi Daniel , 29 mai 2015

      Unde votez?:)

    • Carmen Omer , 29 mai 2015

      Super!

    • Paun Dana Loredana , 29 mai 2015

      un deliciu

    • Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Sunt magulita Merry Madlenn Schwender <3

    • Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Multumesc mult, Violeta!

    • Iulia Brana_Toth

      Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 29 mai 2015

      Multumesc O romanca din diaspora gateste! Merg voturile dar, ori cu Delay ori nu stim noi sa umblam corespunzator ;)

    • O romanca din diaspora,gateste

      O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 29 mai 2015

      Ce se intampla de nu merg voturile noastre?

    • Merry Madlenn Schwender , 29 mai 2015

      Daca am votat vreau sa stiu de ce nu se vede la numar ?????

    • Merry Madlenn Schwender , 29 mai 2015

      Imi place tot ce gatesti !!esti de *************

    • Ilie Violeta , 29 mai 2015

      Excelent !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

219 voturi

Ingrediente

  • 500 gr muschi de vita
  • unt
  • sare
  • piper verde
  • fire de cimbru
  • sfoara de bucatarie
  • termometru

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia Brana_Toth
Puisor la gratar cu legume

Puisor la gratar cu legume

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Surf &Turf

Surf &Turf

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie. Asadar, daca aveti experienta cu melcii

35 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)

Merci, Monique <3

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Hamburger de pasare