Daca va mirati de titlul retetei, sa stiti ca modul de-a gati (pretentios spus... "sous vide" ) adica "in vid"... se poate realiza si in bucatariile noastre!
Apucati hotarat muschiul de vita, il fasonati indepartand pielitele nedorite si-l imbracati in fire de cimbru, sare, piper verde proaspat faramitat (nu rasnit!) si-l legati fedeles pentru a-si pastra forma aproximativ rotunda.
Luati o punga "Zip" si asezati bucata de muschi inauntru. Scufundati punga intr-o craticioara cu apa, potrivita ca marime, si, pe masura ce se lasa la fund, din punga iese aerul lasand carnea intr-un semi-vid suficient pentru scopurile noastre. Cu o mare repeziciune de mana sigilati punga si aduceti apa la o temperatura intre 50 -60 grade Celsius. Lasati la "gatit" o ora si jumatate pastrand temperatura constanta pe toata durata pregatirii (un termometru este folositor in aceste circumstante).
Timp in care va puteti ocupa de garnitura preferata. Eu am ales fire de sparanghel blansate, mousse foie gras cu cogniac, galuscute "mii de gaurele" si fistic maruntit.
Dupa trecerea timpului de gatire a muchiului de vita il scoateti, scurgeti si pastrati sucurile ramase in punga. Va pregatiti torţa la foc mediu si plimbati flacara uniform pe toate partile muschiului, ca sa obtineti o crusta crocanta. Ungeti apoi aceasta crusta cu unt aromatizat, topit. Taiati carnea cu un cutit serat si veti gasi o culoare si gust rupte din rai!
Daca nu aveti torţa puteti face astfel: ungeti bucata de muschi cu unt si frigeti-l pe toate partile intr-o tigaie incinsa. Sigilati cu grija si atentie toate partile pe unde ar putea iesi sucul nepretuit al carnii. Dupa asta, procedati ca mai sus: badijonare cu mirodenii, punga, sigilare, apa la 58 grade Celsius si o ora jumatate la "fiert marunt"

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii