autor:

Iulia Brana_Toth

» » Mancaruri cu carne

Muschi de vita "sous vide"

Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
500 gr muschi de vita, , unt, , sare, , piper verde, , fire de cimbru, , sfoara de bucatarie, , termometru

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

217 voturi

Mod de preparare

Daca va mirati de titlul retetei, sa stiti ca modul de-a gati (pretentios spus... "sous vide" ) adica "in vid"... se poate realiza si in bucatariile noastre!

Apucati hotarat muschiul de vita, il fasonati indepartand pielitele nedorite si-l imbracati in fire de cimbru, sare, piper verde proaspat faramitat (nu rasnit!) si-l legati fedeles pentru a-si pastra forma aproximativ rotunda.

Luati o punga "Zip" si asezati bucata de muschi inauntru. Scufundati punga intr-o craticioara cu apa, potrivita ca marime, si, pe masura ce se lasa la fund, din punga iese aerul lasand carnea intr-un semi-vid suficient pentru scopurile noastre. Cu o mare repeziciune de mana sigilati punga si aduceti apa la o temperatura intre 50 -60 grade Celsius. Lasati la "gatit" o ora si jumatate pastrand temperatura constanta pe toata durata pregatirii (un termometru este folositor in aceste circumstante).

Timp in care va puteti ocupa de garnitura preferata. Eu am ales fire de sparanghel blansate, mousse foie gras cu cogniac, galuscute "mii de gaurele" si fistic maruntit.

Dupa trecerea timpului de gatire a muchiului de vita il scoateti, scurgeti si pastrati sucurile ramase in punga. Va pregatiti torţa la foc mediu si plimbati flacara uniform pe toate partile muschiului, ca sa obtineti o crusta crocanta. Ungeti apoi aceasta crusta cu unt aromatizat, topit. Taiati carnea cu un cutit serat si veti gasi o culoare si gust rupte din rai!

Daca nu aveti torţa puteti face astfel: ungeti bucata de muschi cu unt si frigeti-l pe toate partile intr-o tigaie incinsa. Sigilati cu grija si atentie toate partile pe unde ar putea iesi sucul nepretuit al carnii. Dupa asta, procedati ca mai sus: badijonare cu mirodenii, punga, sigilare, apa la 58 grade Celsius si o ora jumatate la "fiert marunt"
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita "sous vide"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.

Piftele cu cascaval la cuptor.

Se prepara materialul pentru piftele in modul traditional cunoscut, folosindu-se ingredientele de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Mini rulouri de pui si sunca afumata

Mini rulouri de pui si sunca afumata

Se condimenteaza cu sare si piper mini fileurile de pui.Apoi se invelesc cu grija in sunca afumata.Intr-un

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Iulia Brana_Toth

    Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Merci, Monique <3

  • Fara foto

    monique , 11 iunie 2015

    Dat si like..te pupiceste franțuzoaica ♡♥♡

  • Fara foto

    Iuliana Toth , 09 iunie 2015

    Multumesc mult, Valentin <3

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 07 iunie 2015

      Merci draga mea, Tu esti fabuloasa intr-adevar!

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 07 iunie 2015

      Multumesc Chef Adrian Neag :)

    • Iulia Brana_Toth

      Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 03 iunie 2015

      Multumesc prietenilor de departe, sunteti tari!....si draguti....:P

    • Fara foto

      Oana Igretiu , 02 iunie 2015

      100 de stele din partea mea!! Este fabulos preparatul tau, Iuliana! <3

    • Fara foto

      Neag Adrian , 01 iunie 2015

      Apetisant. Felicitari!

    • Fara foto

      Valentin Ionut Tudora , 31 mai 2015

      Iuliana cea mai tare am votat cu 2 maini ... super bunnn..

    • Fara foto

      Your friends over the see , 30 mai 2015

      This is the meat I like! You are a great friend and a precious cook. Congrats!

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Multumesc, Carmen Omer! Nici nu ma asteptam la atata asistenta din partea voastra! M-ati ajutat din plin si va sunt recunoscatoare <3

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Iaca si ea, Păuniţa...Pup!

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Cheregi Daniel , multumesc din inima!

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Merci draga Monica :*

    • Fara foto

      Monica Aldea , 29 mai 2015

      Dacă e franțuzesc, se putea să lipsesc eu ?:)) Baftă draga mea

    • Fara foto

      Cheregi Daniel , 29 mai 2015

      Ai toți de DA!!:)

    • Fara foto

      Cheregi Daniel , 29 mai 2015

      Unde votez?:)

    • Fara foto

      Carmen Omer , 29 mai 2015

      Super!

    • Fara foto

      Paun Dana Loredana , 29 mai 2015

      un deliciu

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Sunt magulita Merry Madlenn Schwender <3

    • Fara foto

      Iuliana Toth , 29 mai 2015

      Multumesc mult, Violeta!

    • Iulia Brana_Toth

      Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 29 mai 2015

      Multumesc O romanca din diaspora gateste! Merg voturile dar, ori cu Delay ori nu stim noi sa umblam corespunzator ;)

    • O romanca din diaspora,gateste

      O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 29 mai 2015

      Ce se intampla de nu merg voturile noastre?

    • Fara foto

      Merry Madlenn Schwender , 29 mai 2015

      Daca am votat vreau sa stiu de ce nu se vede la numar ?????

    • Fara foto

      Merry Madlenn Schwender , 29 mai 2015

      Imi place tot ce gatesti !!esti de *************

    • Fara foto

      Ilie Violeta , 29 mai 2015

      Excelent !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

217 voturi

Ingrediente

  • 500 gr muschi de vita
  • unt
  • sare
  • piper verde
  • fire de cimbru
  • sfoara de bucatarie
  • termometru

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia Brana_Toth
Puisor la gratar cu legume

Puisor la gratar cu legume

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Surf &Turf

Surf &Turf

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie. Asadar, daca aveti experienta cu melcii

35 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)

Merci, Monique <3

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui