autor:

sonia

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Muschi la cuptor in sos tiganesc

Autor: sonia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2012

Ingrediente
Aceasta este o specialitate se pregateste pentu zile festive, pentru musafiri etc. E delicioasa si merita incercata!, Avem nevoie de:, 1 bucata de muschi de porc sau vita (fiecare cum prefera)500 g., 2 jumatati de ardei gras(galbe si verde), 1 ardei gras rosu, 2 cepe medi rosi, 1 ceapa mica alba, 750g suc de rosi, 1 varf de linguritza scortisoara, 4 linguri rase de zahar brun sau normal, sare poper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Incepem asa:

Muschiul il taiem feli de un cm, spalam carnea si o punem la fiert timp de o ora cu sare

Intre timp preparam sosul tiganesc:

ceapa alba o tocam foarte marunt si o punem la calit impreuna cu jumatete de ardei gras rosu bine maruntit.

Lasam sa se caleasca la foc mic dupa care adaugam 250g de suc de rosii, mai lasam circa 7 minunte la calit si il dam la o parte sa se raceasca (e ft important acest lucru); se poate servi cu cartofi auri sau piure.

Apoi taim cele 2 cepe in jumatati si apoi rondele, dupa care taiam si celelalte 3 jumatati de ardei in cuburi putin mai marisoare.

Dupa toate acestea ne ocupam de sos in intregime si adaugam sucul de rosii ramas si sosul tiganesc preparat; amestecam bine si adaugam sare, piper dupa gust, scortisoara si zaharul se amesteca bine si se lasa 15 minunte la frigider.

Apoi luam un vas pe care il vom folosi la cuptor si punem un strat de ceapa, putin sos ca sa acopere fundul recipientului, apoi adaugam ardeiul gras pe care l-am maruntit, apoi feliile de muschi, iar peste adaugam sos incat sa acopere suprafata; dupaia incepem din nou cu ceapa ramasa, ardeii, carnea si iar tot sosul peste si il acoperim. Incalzim cuptorul la 250 grade 15 min. Iar timp de 1 ora lasam totul la cuptor la 200 de grade.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi la cuptor in sos tiganesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane (arabeasca)

Conopida pane (arabeasca)

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati) Buchetelele

15 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de cartofi

Mancarica de cartofi

Se curata cartofii si se taie in cuburi.Restul legumelor le curatam si le taiem marunt.Carnatul afumat

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aceasta este o specialitate se pregateste pentu zile festive
  • pentru musafiri etc. E delicioasa si merita incercata!
  • Avem nevoie de:
  • 1 bucata de muschi de porc sau vita (fiecare cum prefera)500 g.
  • 2 jumatati de ardei gras(galbe si verde)
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe medi rosi
  • 1 ceapa mica alba
  • 750g suc de rosi
  • 1 varf de linguritza scortisoara
  • 4 linguri rase de zahar brun sau normal
  • sare poper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de sonia
Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prima data luam ouale si le separam de albus apoi din albus obtinem o spuma si o punem la frigider

4 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Chiftelute in sos la cuptor

Chiftelute in sos la cuptor

Incepem asa: Carnea tocata o adaugam intr-un bol mai adanc. Intr-un altul cu apa adugam colturile

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carbonara in stilul meu

Carbonara in stilul meu

Adaugam intr-o oala apa cu sare si o linguritza ulei de masline o punem la fiert. Pina incepe sa

2 voturi    0 comentarii
23 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Platou taranesc