Muschiulet de vita la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mushi de vita (o bucata intreaga sau 2 bucati)
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mici
  • 1 buc mica de telina
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute, dupa preferinte
  • folie de staniol

Mod de preparare

Bucata de muschiulet se prajeste intorcandu-se pe toate partile pana cand prinde o culare aurie, apoi se

impatureste in hartie de bucatarie pentru a se absorbi uleiul din ea.

Intr-un vas de cuptor (yena, tava inalta, cratita) se aseaza taiate rondele legumele (ardeiul, ceapa, morcovii, telina, rosia), se stropesc cu ulei, putina sare si piper. Carnea prajita se cresteaza adanc si gros cam cat o felie de paine si se aseaza pe patul de legume, adaugandu-se in fiecare crestatura cate un graunte de usturoi. Se preseaza peste carne sare, piper, boia (unele persoane pot adauga delicat, insa in cazul acesta fiind o gustare destul de hranitoare in vitamine si proteine, nu recomand folosirea delicatului deoarece ii strica gustul natural).

Se torna peste toate acestea apa(tava sa fie umpluta cam 3 sferturi cu apa), se inveleste in folie de staniol si se baga la cuptor dat la foc mic. Din 20 in 20 de minute se intoarce carnea pe cate o parte stropindu-se cu sosul din tava.

Necesita intr-adevar rabdare, insa iese o fripturica delicioasa, iar folia de staniol o ajuta sa ramana suculenta, foarte usor de mestecat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise