Bucata de muschiulet se prajeste intorcandu-se pe toate partile pana cand prinde o culare aurie, apoi se
impatureste in hartie de bucatarie pentru a se absorbi uleiul din ea.
Intr-un vas de cuptor (yena, tava inalta, cratita) se aseaza taiate rondele legumele (ardeiul, ceapa, morcovii, telina, rosia), se stropesc cu ulei, putina sare si piper. Carnea prajita se cresteaza adanc si gros cam cat o felie de paine si se aseaza pe patul de legume, adaugandu-se in fiecare crestatura cate un graunte de usturoi. Se preseaza peste carne sare, piper, boia (unele persoane pot adauga delicat, insa in cazul acesta fiind o gustare destul de hranitoare in vitamine si proteine, nu recomand folosirea delicatului deoarece ii strica gustul natural).
Se torna peste toate acestea apa(tava sa fie umpluta cam 3 sferturi cu apa), se inveleste in folie de staniol si se baga la cuptor dat la foc mic. Din 20 in 20 de minute se intoarce carnea pe cate o parte stropindu-se cu sosul din tava.
Necesita intr-adevar rabdare, insa iese o fripturica delicioasa, iar folia de staniol o ajuta sa ramana suculenta, foarte usor de mestecat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii