autor:

cosimona

» » Mancaruri cu carne

Muschiulet de vita la cuptor

Autor: cosimona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cosimona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg mushi de vita (o bucata intreaga sau 2 bucati), 1 ardei gras, 2 cepe, 2 morcovi mici, 1 buc mica de telina, 1 rosie, 1 catel de usturoi, sare, piper, boia dulce sau iute, dupa preferinte, folie de staniol

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Bucata de muschiulet se prajeste intorcandu-se pe toate partile pana cand prinde o culare aurie, apoi se
impatureste in hartie de bucatarie pentru a se absorbi uleiul din ea.
Intr-un vas de cuptor (yena, tava inalta, cratita) se aseaza taiate rondele legumele (ardeiul, ceapa, morcovii, telina, rosia), se stropesc cu ulei, putina sare si piper. Carnea prajita se cresteaza adanc si gros cam cat o felie de paine si se aseaza pe patul de legume, adaugandu-se in fiecare crestatura cate un graunte de usturoi. Se preseaza peste carne sare, piper, boia (unele persoane pot adauga delicat, insa in cazul acesta fiind o gustare destul de hranitoare in vitamine si proteine, nu recomand folosirea delicatului deoarece ii strica gustul natural).
Se torna peste toate acestea apa(tava sa fie umpluta cam 3 sferturi cu apa), se inveleste in folie de staniol si se baga la cuptor dat la foc mic. Din 20 in 20 de minute se intoarce carnea pe cate o parte stropindu-se cu sosul din tava.
Necesita intr-adevar rabdare, insa iese o fripturica delicioasa, iar folia de staniol o ajuta sa ramana suculenta, foarte usor de mestecat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci

Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci

Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Ficat de rata in crusta crocanta

Ficat de rata in crusta crocanta

Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mushi de vita (o bucata intreaga sau 2 bucati)
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mici
  • 1 buc mica de telina
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • dupa preferinte
  • folie de staniol

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare condimentate(punga Knorr)