Musuroi de cartita cu zmeura

Se separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Musuroi de cartita cu zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri apa minerala carbogazoasa
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 25 g amidon
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 300 g zmeura
  • Pentru decor:
  • zmeura + frunze de roinita

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Intre timp, se pregateste crema.

Amidonul se amesteca cu putin lapte, iar restul laptelui se pune la foc intr-un vas impreuna cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Cand laptele atinge punctul de fierbere se ia vasul de pe foc si se adauga laptele amestecat cu amidonul. Se pune vasul din nou la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce blatul este gata, se lasa si acesta sa se raceasca.

Dupa aceea, blatul se taie circular pe deasupra (la 1-2 cm de margine), lasand partea de jos netaiata, si se scobeste.

Se spala zmeura si se pune in scobitura.

Intr-un castron se pune budinca racita si frisca lichida si se mixeaza. Crema astfel obtinuta se pune peste zmeura si se imbraca tot blatul cu ea.

Blatul scobit se marunteste si se imbraca tortul cu el. Se poate orna cu zmeura si frunze de roinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise