autor:

lacramioara vlad

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Napolitana cu crema de zahar ars si nuci

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 octombrie 2006

Ingrediente
6 oua, 1pachet de margarina / unt, 1kg zahar, o farfurie adinca cu nuci tocate,, foi de napolitana

Dificultate: Medie Timp: 45 min

53 voturi

Mod de preparare

Se freaca ouale intregi cu 1/4 zahar, apoi se adauga untul si se freaca pina se face o pasta si apoi se adauga nucile tocate.

Separat se pune pe foc restul de zahar si se topeste apoi peste acesta se pune compozitia de mai sus si se amesteca pina se topeste zaharul.

Aceasta crema obtinuta se va pune pe foile de napolitana in 1 sau mai multe straturi dupa dorinta. Se serveste imediat sau dupa ce a capatat consistenta.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu crema de zahar ars si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Ce bine imi pare ca am dat peste aceasta reteta,am salvat-o!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    si eu preparam acesta praji! E foarte buna!

  • LENA , 07 august 2009

    Am facut-o si a iesit foarte buna, cu doua amendamentre: 1. cred ca zaharul s-ar putea reduce la 750 g, a iesit prea dulce 2. Untul moale, se amesteca cu mixerul; apoi oule cu 1/4 din zahar, si apoi se toarna peste unt amestecul de oua si zahar si se amersteca cu mixerul; daca se toarna untul peste oua, foarte greu se va omogreniza compozitia

Dificultate

Medie

Timp

45 min

53 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1pachet de margarina / unt
  • 1kg zahar
  • o farfurie adinca cu nuci tocate,
  • foi de napolitana

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Ce bine imi pare ca am dat peste aceasta reteta,am salvat-o!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Ba?i albu?urile spum? tare împreun? cu zah?rul ?i praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Alba ca Zapada