Napolitane cu caramel si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Napolitane cu caramel si nuca

Ingrediente

  • - 1 pachet mic de foi de napolitana
  • Pentru crema de caramel:
  • - 200 g unt nesarat
  • - 300 g zahar
  • - un varf de lingurita cu sare
  • - esenta de lamaie/rom/migdale
  • - coaja de lime/lamaie
  • - 250-300 g nuca maruntita
  • - 4 galbenusuri

Mod de preparare

Pasul 1:

Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca

Pasul 2:

Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.

Pasul 3:

Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Important!

- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.

- untul trebuie sa fie suficient de moale.

Pasul 4:

Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.

Pasul 5:

Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.

Pasul 6:

Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.

Pasul 7:

Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.

Pasul 8:

Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.

Pasul 9:

Se umplu foile repede.

Pasul 10:

Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.

Important:

- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!

Pasul 11:

Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.

Spor la treaba ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise