autor:

Adina_Kira

» » Dulciuri diverse

Napolitane cu caramel si nuca

Autor: Adina_Kira (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina_Kira (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 decembrie 2015

Ingrediente
- 1 pachet mic de foi de napolitana, , Pentru crema de caramel:, - 200 g unt nesarat, - 300 g zahar, - un varf de lingurita cu sare, - esenta de lamaie/rom/migdale, - coaja de lime/lamaie, - 250-300 g nuca maruntita, - 4 galbenusuri

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pasul 1:
Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca

Pasul 2:
Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.

Pasul 3:
Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Important!
- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.
- untul trebuie sa fie suficient de moale.

Pasul 4:
Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.

Pasul 5:
Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.

Pasul 6:
Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.

Pasul 7:
Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.

Pasul 8:
Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.

Pasul 9:
Se umplu foile repede.

Pasul 10:
Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.

Important:
- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!

Pasul 11:
Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.

Spor la treaba ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa;

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 pachet mic de foi de napolitana
  • Pentru crema de caramel:
  • - 200 g unt nesarat
  • - 300 g zahar
  • - un varf de lingurita cu sare
  • - esenta de lamaie/rom/migdale
  • - coaja de lime/lamaie
  • - 250-300 g nuca maruntita
  • - 4 galbenusuri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu crema de lamaie si cocos