Napolitane cu caramel si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Napolitane cu caramel si nuca

Ingrediente

  • - 1 pachet mic de foi de napolitana
  • Pentru crema de caramel:
  • - 200 g unt nesarat
  • - 300 g zahar
  • - un varf de lingurita cu sare
  • - esenta de lamaie/rom/migdale
  • - coaja de lime/lamaie
  • - 250-300 g nuca maruntita
  • - 4 galbenusuri

Mod de preparare

Pasul 1:

Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca

Pasul 2:

Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.

Pasul 3:

Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Important!

- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.

- untul trebuie sa fie suficient de moale.

Pasul 4:

Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.

Pasul 5:

Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.

Pasul 6:

Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.

Pasul 7:

Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.

Pasul 8:

Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.

Pasul 9:

Se umplu foile repede.

Pasul 10:

Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.

Important:

- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!

Pasul 11:

Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.

Spor la treaba ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise