Pasul 1:
Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca
Pasul 2:
Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.
Pasul 3:
Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Important!
- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.
- untul trebuie sa fie suficient de moale.
Pasul 4:
Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.
Pasul 5:
Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.
Pasul 6:
Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.
Pasul 7:
Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.
Pasul 8:
Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.
Pasul 9:
Se umplu foile repede.
Pasul 10:
Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.
Important:
- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!
Pasul 11:
Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.
Spor la treaba ;)
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu