Pasul 1:
Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca
Pasul 2:
Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.
Pasul 3:
Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Important!
- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.
- untul trebuie sa fie suficient de moale.
Pasul 4:
Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.
Pasul 5:
Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.
Pasul 6:
Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.
Pasul 7:
Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.
Pasul 8:
Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.
Pasul 9:
Se umplu foile repede.
Pasul 10:
Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.
Important:
- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!
Pasul 11:
Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.
Spor la treaba ;)
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii