Pasul 1:
Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca
Pasul 2:
Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.
Pasul 3:
Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Important!
- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.
- untul trebuie sa fie suficient de moale.
Pasul 4:
Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.
Pasul 5:
Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.
Pasul 6:
Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.
Pasul 7:
Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.
Pasul 8:
Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.
Pasul 9:
Se umplu foile repede.
Pasul 10:
Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.
Important:
- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!
Pasul 11:
Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.
Spor la treaba ;)
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii