Intr-o craticioara se pune zaharul cu cacao, se amesteca putin, se toarna apa si se pune pe foc potrivit, amestecand din cand in cand pana cand crema incepe sa fiarba; o lasam 5 minute pana se strange putin si adaugam untul luand crema de pe foc. Lasam sa se raceasca putin si adaugam o lingura de tahini curata, neprelucrata, amestecam putin si daca crema ni se pare lichida, mai adaugam o lingura, nu mai mult. Se adauga 1 lingurita de rom si se lasa crema sa se raceasca.
Pe o plansa intindem o foaie de napolitana, punem pe ea 2 -3 linguri de crema si intindem pe toata suprafata, sa cuprinda toata foaia dupa care punem o alta foaie de napolitana si o ungem si tot asa pana am uns toate foile si am uns si ultima foaie cu crema pe care o presaram cu nuca sau ce dorim .Lasam la rece cateva ore dupa care taiem in romburi.
Minunate sunt napolitanele si merg bine servite alaturi de un ceai sau o cafea cand stam de vorba cu prietenii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii