autor:

» » Conserve si muraturi

nectar de caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
5 kg caise, 1 kg zahar, 1 l apa, 1 plic sare de lamaie sau sucul de la o lamaie, 1 lingurita de conservant, 2-3 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii de la caise, se dau prin masina de tocat, se pune la fiert pulpa de fructe fara zahar, doar cat sa dea un clocot, dupa care se rastoarna intr-un vas mai mare. Separat se fierbe apa cu zaharul 10- 15 minute si se toarna siropul obtinut peste pulpa de caise, se adauga zeama de lamaie si conservantul, se omogenizeaza si se pune fierbinte in sticle. Se capseaza sau se leaga cu folie dubla de celofan inmuiata in albus batut spuma. Se acopera sticlele cu un prosop si se lasa pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "nectar de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Nectar de caise

Nectar de caise

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de caise

Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust

6 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1 plic sare de lamaie sau sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de conservant
  • 2-3 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop de capsuni