Se spala perele, se curata de coaja, se taie scotindu-le miezul si samburii. Taiate astfel, se dau prin blender sau robot, sa se faca ca o pasta.
Intr-o cratita se pune apa la fiert, la litru de pasta de pere se pune un litru de apa, cand apa da in clocot se pun 3 linguri de zahar la litru de lichid, apa + pasta pere (exemplu 1l apa si 1l pasta pere= 6 linguri zahar), se lasa sa fiarba 10 min.
Pasta de pere se pune si ea la incalzit in cratita separata. Cand siropul de zahar a fiert se lasa putin sa se raceasc. Pe urma se amesteca cu pasta de pere incalzita.
ATENTIE: Nu se lasa sa fiarba pasta de pere amestecata cu siropul ci se aduce pana la punctul de fierbere, se pune sucul de lamaie, 3 linguri la litru, se amesteca bine, se ia de pe foc si se pune in sticlele incalzite. Se fierbe la baimarin doua ore dupa care sticlele se lasa in apa pana se racesc.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii