autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, - 120 g margarina vegetala sau unt , - 400 g zahar, - 50 g cacao (cam trei linguri), -10 linguri de lapte rece, - 4 oua, - cateva patratele de ciocolata, - un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu, - 250 g faina.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul, cacaua si laptele intr-un vas, care se pune apoi pe aragaz, la foc mic, pana la primul clocot. Se ia imediat vasul de pe foc. Intr-o cana, se pastreaza cam 20 de linguri din aceasta compozitie, adaugand cele 2-3 patratele de ciocolata si amestecand pana se omogenizeaza.

Restul compozitiei se pune la rece cam un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, amestecandu-se bine dupa fiecare in parte. Se pune apoi faina, in care s-a adaugat in prealabil praful de copt sau bicarbonatul. Albusurile se bat spuma tare (ca la bezele) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava, in care se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit, cam 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu este indicat sa se deschida cuptorul. Veti sti cand este gata infigand in prajitura un pai sau o scobitoare.

Daca paiul ramane uscat, puteti scoate tava din cuptor. Cat inca este calda prajitura, se intinde deasupra amestecul cu ciocolata pe care l-ati pastrat si in cana. Cand se mai raceste, se poate taia in diverse forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Negresa a la Ramona

Prajitura Negresa a la Ramona

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul,

167 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita

104 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 120 g margarina vegetala sau unt
  • - 400 g zahar
  • - 50 g cacao (cam trei linguri)
  • -10 linguri de lapte rece
  • - 4 oua
  • - cateva patratele de ciocolata
  • - un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • - 250 g faina.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mosocoarna cu prune