Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul, cacaua si laptele intr-un vas, care se pune apoi pe aragaz, la foc mic, pana la primul clocot. Se ia imediat vasul de pe foc. Intr-o cana, se pastreaza cam 20 de linguri din aceasta compozitie, adaugand cele 2-3 patratele de ciocolata si amestecand pana se omogenizeaza.
Restul compozitiei se pune la rece cam un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, amestecandu-se bine dupa fiecare in parte. Se pune apoi faina, in care s-a adaugat in prealabil praful de copt sau bicarbonatul. Albusurile se bat spuma tare (ca la bezele) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava, in care se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit, cam 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu este indicat sa se deschida cuptorul. Veti sti cand este gata infigand in prajitura un pai sau o scobitoare.
Daca paiul ramane uscat, puteti scoate tava din cuptor. Cat inca este calda prajitura, se intinde deasupra amestecul cu ciocolata pe care l-ati pastrat si in cana. Cand se mai raceste, se poate taia in diverse forme.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii