autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, - 120 g margarina vegetala sau unt , - 400 g zahar, - 50 g cacao (cam trei linguri), -10 linguri de lapte rece, - 4 oua, - cateva patratele de ciocolata, - un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu, - 250 g faina.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul, cacaua si laptele intr-un vas, care se pune apoi pe aragaz, la foc mic, pana la primul clocot. Se ia imediat vasul de pe foc. Intr-o cana, se pastreaza cam 20 de linguri din aceasta compozitie, adaugand cele 2-3 patratele de ciocolata si amestecand pana se omogenizeaza.

Restul compozitiei se pune la rece cam un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, amestecandu-se bine dupa fiecare in parte. Se pune apoi faina, in care s-a adaugat in prealabil praful de copt sau bicarbonatul. Albusurile se bat spuma tare (ca la bezele) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava, in care se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit, cam 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu este indicat sa se deschida cuptorul. Veti sti cand este gata infigand in prajitura un pai sau o scobitoare.

Daca paiul ramane uscat, puteti scoate tava din cuptor. Cat inca este calda prajitura, se intinde deasupra amestecul cu ciocolata pe care l-ati pastrat si in cana. Cand se mai raceste, se poate taia in diverse forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

Amestecam faina, zahar, nuca, bicarbonatul, cacaoa si sarea.Peste amestecul rezultat turnam apa,

11 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

18 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 120 g margarina vegetala sau unt
  • - 400 g zahar
  • - 50 g cacao (cam trei linguri)
  • -10 linguri de lapte rece
  • - 4 oua
  • - cateva patratele de ciocolata
  • - un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • - 250 g faina.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Choux a la creme