Mod de preparare:
Laptele impreuna cu untul taiat cubulete, zaharul si cacaua se pun pe foc mic pana dau intr-un clocot. Se dau la rece 20 min.
Intre timp, albusurile cu un praf de sare se bat spuma .
Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia racita, se adauga esenta de rom si albusurile, apoi se incorporeaza usor.
Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se adauga treptat in compozitie.
Se pune hartie de copt intr-o tava si se rastoarna compozitia nivelandu-se usor.
Se baga in cuptorul preincalzit timp de 45 min la 180 grade Celsius.
Se face testul cu scobitoarea pt. a vedea daca este gata.
Glazura: se topeste ciocolata, se adauga 20 g unt si 1-2 linguri smantana lichida. Se lasa sa se raceasca.
Blatul se lasa sa se raceasca, se pune glazura, se adauga nuci si se tine la frigider 1-2 ore.Apoi se poate servi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii