autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2018

Ingrediente
pentru negresa:, 150 g unt, 4 oua mari, 6 linguri zahar brut, 1 praf mic de sare, 150 ml iaurt de baut, 250 faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 100 g ciocolata cu lapte, pentru crema de branza:, 400 gr branza dulce de vaci, 4 linguri zahar brut, 3 oua, 1 plic vanilie Bourbon, in plus:, 300 gr cirese fara samburi, optional pentru decor:, 200 ml smantana pentru frisca, 2 linguri zahar brut, 100 g smantana grasa, cirese intregi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din laptele batut. Mixam usor la inceput, pentru a nu imprastia cu faina, apoi continum sa mixam la viteza mare pana la incorporarea completa. Procedam la fel pana terminam de incorporat ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.



Pentru crema de branza: mixam branza de vaci cu zaharul, pana obtinem o crema fina si zaharul s-a topit. Adaugam ouale si vanilia si mixam pana la incorporarea completa.



Pentru asamblare: intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil punem hartie de copt. Punem pe fundul tavii ceva mai mult (aproximativ 3/4) din aluatul de negresa. Nivelam bine aluatul, batem putin tava de masa, pentru a intra aluatul peste tot, punem peste aluatul de negresa crema de branza, nivelam cu grija sa nu se intrepatrunda prea mult aluatul cu branza, peste branza punem ciresele, iar deasupra punem restul de aluat de negresa. Nivelam cu dosul unei linguri sa distribuim uniform aluatul. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 45-50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si, daca mai este necesar, mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca prajitura complet, portionati si decorati cu moate de frisca.

Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Inimioare dulci – ecler

Inimioare dulci – ecler

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu budinca si capsuni

Prajitura cu budinca si capsuni

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru negresa:
  • 150 g unt
  • 4 oua mari
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 150 ml iaurt de baut
  • 250 faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • pentru crema de branza:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • in plus:
  • 300 gr cirese fara samburi
  • optional pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar brut
  • 100 g smantana grasa
  • cirese intregi

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Bounty