Negresa cu cafea

Reteta de negresa cu cafea. Negresa cu cafea reteta pas cu pas. Retete de negresa. Retete de prjituri cu cafea. Retete de prajituri.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Negresa cu cafea

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml cafea espresso
  • 200 gr unt gras
  • 200 gr zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un varf cutit praf de copt si bicarbonat
  • 2 linguri cacao neagra
  • 100 gr ciocolata 70% cacao
  • Pentru decor:
  • ciocolata alba
  • cafea
  • fructe

Mod de preparare

Reteta de negresa cu cafea este simpla si se prepara usor. Negresa este moale, aromata si foarte gustoasa.

In primul rand facem cafeaua espresso la aparat sau o cafea tare la ibric. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul. Adauga ciocolata neagra taiata cubulete, amesteca cu telul pana se topeste si ciocolata.

Ouale intregi se pun intr-un castron incapator. Se adauga praful de sare, zaharul si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se deschid la culoare si capata consistenta unei creme.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa neagra. Se adauga la ouale mixate, se amesteca usor cu un tel de jos in sus sa scoatem cat mai putin aer din oua. La final se adauga amestecul topit de unt, cafea si ciocolata. Se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor.

Aluatul de negresa cu cafea l-am pus intr-o tava rotunda sau patrata, captusita cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Peste prajitura fierbinte, se pune imediat o folie de aluminiu pentru 5-10 minute. In felul acesta isi pastreaza si mai mult din umezeala.

Se lasa apoi sa se raceasca si se serveste cu nuci, fructe, inghetata, etc.

Pentru decor: ciocolata alba si cafea. Se incalzesc la microunde si se amesteca pana se dizolva ciocolata.

Incercati si voi reteta de negresa cu cafea, o sa o repetati iar si iar. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise