autor:

gaby_d

» » Dulciuri diverse

Negresa cu ciocolata

Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2015

Ingrediente
3 oua, 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok ), 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot), 150 gr faina, 150 gr zahar, 50 gr cacao, 2 linguri smantana grasa, 2 lingurite praf de copt, zahar vanilat, putina sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

39 voturi

Mod de preparare

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.

Separa albusurile de galbenusuri.

Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.

In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.

Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.

Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.

Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.

Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti :)

Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida) si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit

180 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Olariu , 03 aprilie 2015

    arata bine am sa fac si varianta asta multumim !

  • Fara foto

    Silvia Vilcu , 13 martie 2015

    se pot face insiropate si cu nuca deasupra

  • Fara foto

    Zoicas Viorica , 07 martie 2015

    Eu fac un mixt, negrese de post insiropate si deasupra gnache din frisca si ciocolata ca si la amandine, apoi un mot de crema de ciocolata cu frisca vegetala si inca un mot de frisca ca si la prajitura Triunf ! O minunatie !

    • Zoicas_Viorica

      Zoicas_Viorica (Chef de cuisine) , 07 martie 2015

      Eu fac un mixt, negrese de post, insiropate ca si amandinele si decorate cu mot din crema de ciocolata cu frisca vegetala si deasupra iar un mot de frisca ca si la prajitura Triumf !!! O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

39 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime
  • cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider
  • prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de gaby_d
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

19 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele. Aluat turte Pregateste aluatul punand

17 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Chec in doua culori

Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Zoicas_Viorica

Zoicas_Viorica (Chef de cuisine)

Eu fac un mixt, negrese de post, insiropate ca si amandinele si decorate cu mot din crema de ciocolata cu frisca vegetala si deasupra iar un mot de frisca ca si la prajitura Triumf !!! O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu fructe de padure