autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
3 oua, 50 g unt, 460 g zahar, 5 linguri de cacao, 200 g faina, 1 praf de copt, 1 pahar mare de lapte si unt pentru uns tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

65 voturi

Mod de preparare

Pentrut blat:

Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si paharul de lapte. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.



Glazura de bezea:

Se bat spuma cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita. Se pune peste blatul rece. Pentru o servire deosebita, se taie totul cu o forma rotunda.



Glazura de ciocolata:

Se face din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa care se mai fierbe inca 5 min. Se adauga peste bezea fierbinte.

Un desert rafinat, care cu siguranta va impresiona musafirii.



Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit

117 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mirela miloria (Maestru bucatar):

    fffffffff oarte gustoasa dar eu am pus ouole intregi in prajitura am lasat coaja de o parte si am pus ouole glazura nu am mai facuto .nu stiu daca asa treb sa iasa mia iesit foarte buna nu stiu daca asa treb sa iasa ca mi a iesit precum un tort de la magazin de ciocolata dar doar tortul nu si frisca si astea un rotund foarte dragut si in acelasti timp fffff oarte delicios ms pt reteta pa.

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine):

    Foarte gustoasa ..am adaugat si niste nuca ...era pe acolo..nu cred ca am facut rau!

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexia Andreea , 09 ianuarie 2014

    ooo ce buna eeee

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Multumesc tuturor pentru comentariile facute.Pentru Mirela M,daca ti-a placut inseamna ca aiesit foarte buna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Delicioasa si eleganta!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata intrun mare fel Carmen, imi place ce forma i-ai dat. FELICITARI! Banuiesc ca ai copt-o in tava(de ce dimensiune oare? acest amanunt eu il consider f. f. important, prajitura poate iesi ori prea inalta, ori prea plata si atunci nu mai seamana cu modelul, sper sa nu te superi) si apoi ai decupat-o cu forma ca a iesit asa rotunda. Imi place in mod deosebit, cred ca musafirii sunt impresionati la cat de apetisanta este. FELICITARI!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Foarte.foarte buna ........merita incercata........felicitari!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Foarte bună şi negresa asta!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      foarte aspectos si grozav de bun(tot ce e cu cacao si ciocolata imi place!)

    • Fara foto

      manuela , 13 ianuarie 2010

      Super aspectoasa si sigur e si delicioasa

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      O prezentare de nota 10...Superba si gustoasa in acelasi timp. Felicitari!

    • Fara foto

      menuca , 30 august 2009

      Carmen frumos prezentata si este un deliciu prajitura

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Arata deosebit! Felicitari, poti impresiona pe oricine cu asa prezentare!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Preparatul arata extraordinar. Felicitarile mele sincere. Super tare, vb serios. De apreciat!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Cred ca e foarte delicios!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Eu sunt fan ciocolata,asa ca votez cu negresa ta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Arata grozav de bine.Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Delicioasa, felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari!!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Nota 10!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

65 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 460 g zahar
  • 5 linguri de cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar mare de lapte si unt pentru uns tava.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Multumesc tuturor pentru comentariile facute.Pentru Mirela M,daca ti-a placut inseamna ca aiesit foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura barfitoare