autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
*500g zahăr, *200g unt, *200ml lapte, *3 linguri cacao, *400g făină, *5 ouă, *100g nucă măcinată, *2 plicuri zahăr vanilat, *1 praf de copt, *1 esenţă de lămâie, *ulei pentru uns tava, Glazură:, *200g ciocolată, *100ml frişcă lichidă, *30g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

75 voturi

Mod de preparare

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.
Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.
Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.
Între timp se pregăteşte gazura.
Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.
Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit.
Poftă bună!
Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

8 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Richea_Ana-Maria

    Richea_Ana-Maria (Chef de cuisine):

    buna dar am pus doar 400 gr de zahar si nu a fost mentionat unde este pus zaharul,esenta de lamaie!

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura si,desi am pus doar 400g de zahar cred ca a iesit la fel de buna ca a doamnei Mariana.Multumim pentru reteta!

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrada , 26 martie 2017

    Nu merge in loc de nuca , nuca de cocos?

  • Fara foto

    Marianne Scarlat , 26 martie 2015

    zaharul se pune cu laptele și cacao pe foc și se fierb.

  • Fara foto

    Richea Ana-Maria , 22 martie 2015

    Dar zaharul se freacă cu untul?ca nu ați specificat în reteta!

    • Fara foto

      Gyongyi Kaszta , 25 martie 2014

      ma bucur sami revad colegi de clasa esti singurul dintre toti mai ti legatura cu cneva? gyongyi

    • Fara foto

      Anghelina Elena , 11 februarie 2014

      ma simt foarte bine

    • Fara foto

      Kriszta Biro , 12 ianuarie 2014

      ma bucur sami revad colegi de clasa esti singurul dintre toti mai ti legatura cu cneva? gyongyi

    • Fara foto

      Balint Erdei , 12 ianuarie 2014

      super

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

      Va multumesc mult pentru comentarii. Va doresc sa va reuseasca si sa va placa. E delicioasa chiar si cu mai putin zahar.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Fetita mea adora ciocolata si tot ce contine ciocolata asa ca, o sa fac reteta ta pt ca arata f bine si cred ca e si f gustoasa.O sa revin cu imagini.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicioasa. Mie imi plac prajiturile foarte dulci.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Mă bucur că v-a plăcut reţeta şi că o să o faceţi şi voi!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Lasa gura apa.....

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      super reteta ciocolatoasa. am salvat-o si eu

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Am salvat si eu reteta ....imi lasa gura apa!!!!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Diana, să ştii că nu e foarte dulce. E dulce e adevărat, dar nu de speriat! De data asta am pus doar vreo 450g de zahăr că atât mai aveam. Nu ştiu cum s-a întâmplat de am rămas în pană! Au apărut şi comentariile

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Mari, mai ai?...................pot sa vin la o bucata?

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      esti o dulce la fel ca negresa felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Am primit 3 mailuri cum ca as avea comentarii la reteta si nu sunt nicaieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Un deliciu...

    • Fara foto

      diana , 12 februarie 2010

      ce negrese delicoase ! nu e cam mult 500g zahar?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Apetisante, negresele tale...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Minunata prajitura! Voi salva reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Cred ca este tare buna.Arata excelent!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Lumi, pozele sunt de asta vara, dar eu am fabricat-o chiar azi noapte iar!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Arata foarte bine , Felcitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      e pacatos de buna

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      foarte bune sunt negresele tale! Am si eu aceeasi reteta! 10 ca ai reusit sa faci si poze!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

75 voturi

Ingrediente

  • *500g zahăr
  • *200g unt
  • *200ml lapte
  • *3 linguri cacao
  • *400g făină
  • *5 ouă
  • *100g nucă măcinată
  • *2 plicuri zahăr vanilat
  • *1 praf de copt
  • *1 esenţă de lămâie
  • *ulei pentru uns tava
  • Glazură:
  • *200g ciocolată
  • *100ml frişcă lichidă
  • *30g unt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

5 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate
Parfe cu ciocolată, vanilie și ness  ALINA

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

Andrada

Nu merge in loc de nuca , nuca de cocos?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse