Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.
Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.
Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.
Între timp se pregăteşte gazura.
Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.
Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit.
Poftă bună!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii