autor:

dana nazare

» » Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012

Ingrediente
400 gr zahar pudra, 50 gr cacao, 1 pachet unt, 5 oua, 1 ceasca lapte, 200 gr faina, 1 plic praf copt, sare, 100 gr ciocolata menaj, 1 lingura ulei, 2 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

300 grame zahar, untul, cacao, ceasca de lapte se pun in cratita, pe foc mic. Cand fierbe se da la o parte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile de la cele 5 oua se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga apoi 100 gr zahar pudra si se bat pana devin o bezea tare. Se adauga peste compozitia de cacao si se omogenizeaza cu miscari verticale. Se pune in tava tapata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit, e gata cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se face o glazura din ciocolata ulei si 2 linguri zahar pudra (eu folosesc cuptor cu microunde). Se intinde peste prajitura si se orneaza.

Eu am facut o portie ieri (vineri) si azi am mai facut una!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita

106 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

10 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana , 10 aprilie 2015

    Folosind aceasta reteta am stricat ingredientele! Cantitatea de zahar este prea mare, iar cea de faina este prea mica.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Delicioase aceste prajiturele ! imi plac si mie foarte mult, pupici.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf copt
  • sare
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Ana

Folosind aceasta reteta am stricat ingredientele! Cantitatea de zahar este prea mare, iar cea de faina este prea mica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
CHEC CU MERE