autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2013

Ingrediente
4 oua, 250 gr zahar, 350 ml lapte, 150 ml ulei, 4 linguri cu cacao, 300 gr faina ( compozitia trebuie sa fie ca de chec - daca mai este nevoie mai adaugati 1-2 linguri ), esenta de rom si de portocala dupa gust (daca va place puteti folosi coaja rasa de portocala), o lingura cu varf zahar pudra vanilat, 1 plic praf de copt stins in putin otet de mere sau zeama de lamaie, o canita cu miez de nuca macinat mai mare sau dupa gust, Pentru glazura, o cana cu cafea preparata ( 14 linguri ), 300 gr ciocolata cu lapte, 30-50 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile se bat separat , se adauga treptat uleiul, se omogenizeaza , se incorporeaza usor in bezea si se bate compozitia pana devine ca o crema.
Turnam laptele, praful de copt stins, esentele (coaja de portocala), zaharul pudra vanilat si amestecam in continuare.
Incorporam in ploaie faina si cacaoa cernute in prealabil.Dupa omogenizare punem nuca .
Se unge tava dreptunghiulara sau rotunda cu unt,se poate tapeta cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se coace in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 30-35 de minute in functie de cuptor(se face testul cu scobitoarea). O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca , dupa care se toarna glazura. Dupa preferinta se presara nuca inainte si dupa portionare.
Ciocolata pentru glazura se rupe in bucatele, se adauga cafeaua si topeste la bain marie . Dupa topire se adauga untul pentru a da stralucire .
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

300 grame zahar, untul, cacao, ceasca de lapte se pun in cratita, pe foc mic. Cand fierbe se da la

7 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc

286 voturi    56 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucretia , 30 ianuarie 2015

    cat este tava de mare?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    Multumesc dragii mei. adauga un comentariu...

  • Fara foto

    Maria Fonoage , 29 noiembrie 2013

    Cititi cu atentie sporita primul paragraf al modului de preparare si o sa intelegeti ca-Galbenusurile se bat separat ,se adauga treptat uleiul,se omogenizeaza,se incorporeaza usor in bezea,etc

    • Fara foto

      Cosmina Popa , 29 noiembrie 2013

      fffffffffff bna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Este intr-adevar tare gustoasa...Va multumesc...

    • Fara foto

      lenuta ropoteanu , 28 noiembrie 2013

      super buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Multumesc tuturor pt aprecieri si sfaturi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Va multumesc ...

    • Fara foto

      Anisoara Goleanu , 28 noiembrie 2013

      Mamaaaa! Ce de bunatati!

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Aspectul e de nota 10.

    • Fara foto

      Alexia Crystyn Enache , 27 noiembrie 2013

      daca citesti cu atentie vei vedea (galbenusurile se bat se bat separat cu uleiul) si se adauga peste bezea adica ( albusurile cu un varf de sare ) :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      nu dragii mei...nu stiu ce s-a intamplat la postare... s-a mai intamplat sa apara incomplet...multumesc pt ca m-ati avertizat...

    • Fara foto

      Laura Si Costin Nita , 26 noiembrie 2013

      mda....galbenusurile, le aruncam ??

    • Fara foto

      Loredana Caizer , 26 noiembrie 2013

      Si galbenusurile?unde sunt?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 4 linguri cu cacao
  • 300 gr faina ( compozitia trebuie sa fie ca de chec - daca mai este nevoie mai adaugati 1-2 linguri )
  • esenta de rom si de portocala dupa gust (daca va place puteti folosi coaja rasa de portocala)
  • o lingura cu varf zahar pudra vanilat
  • 1 plic praf de copt stins in putin otet de mere sau zeama de lamaie
  • o canita cu miez de nuca macinat mai mare sau dupa gust
  • Pentru glazura
  • o cana cu cafea preparata ( 14 linguri )
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 30-50 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Lucretia

cat este tava de mare?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu ludaie (dovleac)