autor:

Cezar

» » Dulciuri diverse

Negresa cu mascarpone

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Ingrediente
-250 g unt, -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao, -200 g zahăr, -50 g cacao, -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio), -3 ouă, -2 lingurițe extract de vanilie, -150 g făină, -1 praf de sare, -100 g zahăr pudră vanilat, -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili. Topim untul si ciocolata la baie de aburi sau la microunde si le punem in mixer.

Se amesteca zaharul si cacaua, apoi se pun cele 150 g de mascarpone, ouale, vanilia si la final se cerne faina si sarea. Compozitia densa se toarna in tava si se lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.

Pentru crema, se amesteca mai intai apa si gelatina si se lasa 10 minute. Cele 350 g de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra pana acesta din urma este complet topit. Se topeste apoi gelatina la foc foarte mic si se amesteca incontinuu pana cand este lichida. Se pune gelatina peste crema de mascarpone, dupa care se toarna crema peste blat si se tine la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru. Blat cu migdale reteta aici in

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit

135 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao
  • -200 g zahăr
  • -50 g cacao
  • -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio)
  • -3 ouă
  • -2 lingurițe extract de vanilie
  • -150 g făină
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahăr pudră vanilat
  • -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese albe