Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili. Topim untul si ciocolata la baie de aburi sau la microunde si le punem in mixer.
Se amesteca zaharul si cacaua, apoi se pun cele 150 g de mascarpone, ouale, vanilia si la final se cerne faina si sarea. Compozitia densa se toarna in tava si se lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.
Pentru crema, se amesteca mai intai apa si gelatina si se lasa 10 minute. Cele 350 g de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra pana acesta din urma este complet topit. Se topeste apoi gelatina la foc foarte mic si se amesteca incontinuu pana cand este lichida. Se pune gelatina peste crema de mascarpone, dupa care se toarna crema peste blat si se tine la frigider 2-3 ore.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii