autor:

Cezar

» » Dulciuri diverse

Negresa cu mascarpone

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Ingrediente
-250 g unt, -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao, -200 g zahăr, -50 g cacao, -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio), -3 ouă, -2 lingurițe extract de vanilie, -150 g făină, -1 praf de sare, -100 g zahăr pudră vanilat, -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili. Topim untul si ciocolata la baie de aburi sau la microunde si le punem in mixer.

Se amesteca zaharul si cacaua, apoi se pun cele 150 g de mascarpone, ouale, vanilia si la final se cerne faina si sarea. Compozitia densa se toarna in tava si se lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.

Pentru crema, se amesteca mai intai apa si gelatina si se lasa 10 minute. Cele 350 g de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra pana acesta din urma este complet topit. Se topeste apoi gelatina la foc foarte mic si se amesteca incontinuu pana cand este lichida. Se pune gelatina peste crema de mascarpone, dupa care se toarna crema peste blat si se tine la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit

117 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru. Blat cu migdale reteta aici in

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao
  • -200 g zahăr
  • -50 g cacao
  • -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio)
  • -3 ouă
  • -2 lingurițe extract de vanilie
  • -150 g făină
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahăr pudră vanilat
  • -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Brioşe cu glazură de ciocolată