autor:

Cezar

» » Dulciuri diverse

Negresa cu mascarpone

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2013

Ingrediente
-250 g unt, -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao, -200 g zahăr, -50 g cacao, -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio), -3 ouă, -2 lingurițe extract de vanilie, -150 g făină, -1 praf de sare, -100 g zahăr pudră vanilat, -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili. Topim untul si ciocolata la baie de aburi sau la microunde si le punem in mixer.

Se amesteca zaharul si cacaua, apoi se pun cele 150 g de mascarpone, ouale, vanilia si la final se cerne faina si sarea. Compozitia densa se toarna in tava si se lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.

Pentru crema, se amesteca mai intai apa si gelatina si se lasa 10 minute. Cele 350 g de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra pana acesta din urma este complet topit. Se topeste apoi gelatina la foc foarte mic si se amesteca incontinuu pana cand este lichida. Se pune gelatina peste crema de mascarpone, dupa care se toarna crema peste blat si se tine la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit

120 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao
  • -200 g zahăr
  • -50 g cacao
  • -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio)
  • -3 ouă
  • -2 lingurițe extract de vanilie
  • -150 g făină
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahăr pudră vanilat
  • -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Magiun de struguri cu nuca