autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Negresa cu mere (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 350 g faina de grau, 30 g cacao, 270 ml lapte de nuci, 200 ml apa plata, 72 ml ulei floarea soarelui, 1/2 plic praf de copt, 100 g miez de nuca, 4 mere rosii mari (~500 g), 1 lgt cu varf scortisoara macinata, , Glazura:, , 100 g ciocolata neagra (50% cacao), 2 lgt ulei, , Decor:, , felii de clementina, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.
3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le incorporam in compozitie impreuna cu miezul de nuca.
4. Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 50 minute. Oprim focul si lasam la racit in cuptor (daca avem timp).
5. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-o craticioara pe baie de aburi. Amestecam pana cand ciocolata se topeste.
6. Glazuram prajitura, o feliem, punem apoi cate o felie de clementina deasupra fiecarei bucati. Si servim cu mare pofta.

Enjoy!
Nota!
In locul laptelui de nuci puteti folosi lapte de soia, lapte de migdale sau apa plata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Caramele din lapte condensat

Caramele din lapte condensat

Luati cutia de lapte condensat si puneti-o la foc, golind-o de continut intr-o craticioara mai maricica,

17 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Recomandare pentru iubitorii de ciocolata, o combinatie de arome: ghimbir, cardamon,ciocolata si

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Telehoi Felicia , 02 aprilie 2015

    merele sunt in loc de gem si se scurg bine dupa ce au fost date pe razatoare- iar zahar, 2 linguri cu varf sunt de ajuns sau 1 lingura miere .

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 11 februarie 2015

    pot folosi lapte , sau sifon

  • Fara foto

    Baja Lucia , 16 martie 2014

    Cred ca lipseste zaharul sau gemul din reteta.

    • Fara foto

      Iuliana Tarnoveanu , 06 martie 2014

      Eured ca merge si fara lapte de nuci.Poti pune numai apa minerala sau sifon.

    • Fara foto

      Victoria Crisan , 05 martie 2014

      dac nu am lapte de nuci pot folosi lapte , sau sifon

    • Fara foto

      Vasile Luminita , 05 martie 2014

      unde gasiti " lapte de nuci"?????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 30 g cacao
  • 270 ml lapte de nuci
  • 200 ml apa plata
  • 72 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g miez de nuca
  • 4 mere rosii mari (~500 g)
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 2 lgt ulei
  • Decor:
  • felii de clementina
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme cu lamaie si menta