Negresa de post

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Negresa de post

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 350 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 6 linguri gem (orice fel)
  • 30 gr cacao + 30 gr praf de roscove (sau doar 50 gr cacao)
  • 350 gr fructe confiate (stafide + diverse alte fructe: ananas, mango, banane ..)
  • 100 ml alcool dulce (visinata, rom, lichior)
  • 100 gr amestec de nuci si migdale macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
  • 1 lingurita coaja de lamaie macinata (sau portocala rasa)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

O reteta foarte simpla pentru o prajiturica super gustoasa.

Fructele confiate se stropesc cu 100 ml alcool. Eu am folosit stafide, mango deshidratate si o punga de fructe mix tropical (de la Lidl), care in total aveau 350 gr.

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C).

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul, coaja de portocala macinata, cea de lamaie, zaharul vanilat, amestecul de nuci si migdale macinate, cacao, pudra de roscove - se gaseste la magazinele tip Plafar, scortisoara). Se amesteca bine folosind un tel.

Apoi se adauga restul ingredientelor: apa, uleiul, fructele cu alcool cu tot, gemul. Doar dupa ce ati adaugat toate ingredientele “umede” incepeti sa amestecati usor cu o lingura sau o spatula.

Secretul acestui tip de prajitura este sa nu amestecati excesiv (in nici un caz cu mixerul), ci doar pana la omogenizare.

Se pune aluatul in tava si se coace 30-40 minute la foc mediu. Daca bagati o scobitoare in aluat ea trebuie sa ramana curata. Nu coaceti excesiv, astfel incat prajitura sa nu iasa uscata. Ea trebuie sa fie moale si pufoasa.

Dupa ce s-a racit presarati deasupra “cristale” de zahar, asa cum am facut eu, sau pudrati cu zahar. Se mai poate orna cu cacao sau nuca de cocos rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise