autor:

Cris

» » , Prajituri, Retete de post

Negresa de post

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2013

Ingrediente
300 gr zahar, 500 gr faina, 350 ml apa, 250 ml ulei, 6 linguri gem (orice fel), 30 gr cacao + 30 gr praf de roscove (sau doar 50 gr cacao), 350 gr fructe confiate (stafide + diverse alte fructe: ananas, mango, banane ..), 100 ml alcool dulce (visinata, rom, lichior), 100 gr amestec de nuci si migdale macinate, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, 2 lingurite coaja de portocala macinata (sau portocala rasa), 1 lingurita coaja de lamaie macinata (sau portocala rasa), 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

O reteta foarte simpla pentru o prajiturica super gustoasa.

Fructele confiate se stropesc cu 100 ml alcool. Eu am folosit stafide, mango deshidratate si o punga de fructe mix tropical (de la Lidl), care in total aveau 350 gr.

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C).

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul, coaja de portocala macinata, cea de lamaie, zaharul vanilat, amestecul de nuci si migdale macinate, cacao, pudra de roscove - se gaseste la magazinele tip Plafar, scortisoara). Se amesteca bine folosind un tel.

Apoi se adauga restul ingredientelor: apa, uleiul, fructele cu alcool cu tot, gemul. Doar dupa ce ati adaugat toate ingredientele “umede” incepeti sa amestecati usor cu o lingura sau o spatula.

Secretul acestui tip de prajitura este sa nu amestecati excesiv (in nici un caz cu mixerul), ci doar pana la omogenizare.

Se pune aluatul in tava si se coace 30-40 minute la foc mediu. Daca bagati o scobitoare in aluat ea trebuie sa ramana curata. Nu coaceti excesiv, astfel incat prajitura sa nu iasa uscata. Ea trebuie sa fie moale si pufoasa.

Dupa ce s-a racit presarati deasupra “cristale” de zahar, asa cum am facut eu, sau pudrati cu zahar. Se mai poate orna cu cacao sau nuca de cocos rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul,

67 voturi    28 comentarii
50 min
Retete de post
negresa de post

negresa de post

se amesteca ingredientele ,se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna ingredientele pastrind

29 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 martie 2013

    Asemanatoare este si reteta mea, doar ca eu nu pun alcool. Foarte buna!

  • dayana

    dayana (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

    Mercy mult de raspuns

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

    dayana, poti sa deshidratezi fructele si in aceeasi cantitate de apa. In cazul acesta adauga la compozitie, la ingredientele umede, putina esenta de rom. Eu incerc sa evit esentele artificiale si de aceea am folosit visinata facuta in casa. Mult succes!

    • dayana

      dayana (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

      Arata foarte frumos,dar daca nu doresc alcool ce sa adaug.Va rog frumos sa-mi raspundeti caci sotului ii place foarte tare dulciurile

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 350 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 6 linguri gem (orice fel)
  • 30 gr cacao + 30 gr praf de roscove (sau doar 50 gr cacao)
  • 350 gr fructe confiate (stafide + diverse alte fructe: ananas
  • mango
  • banane ..)
  • 100 ml alcool dulce (visinata
  • rom
  • lichior)
  • 100 gr amestec de nuci si migdale macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
  • 1 lingurita coaja de lamaie macinata (sau portocala rasa)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Asemanatoare este si reteta mea, doar ca eu nu pun alcool. Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ceapa de post