autor:

Sidy

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Negresa de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cana zahar, 2 cani faina, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 1 praf de copt, 3 linguri cacao, 100 g stafide, 50 g nuci, 2 pliculete zahar vanilat, 3-4 cuisoare pisate, esenta de rom, nuca de cocos, , Pentru glazura:, , 4 linguri ulei, 6 linguri apa, 7-8 linguri zahar, 50 g margarina, esenta de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

38 voturi

Mod de preparare

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet.
Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .
O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina.
Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit.
Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.
Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc.
Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte.
Deasupra se presara nuca de cocos.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Negresa de post

Negresa de post

O reteta foarte simpla pentru o prajiturica super gustoasa. Fructele confiate se stropesc cu 100

6 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul,

67 voturi    28 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O voi pregati si eu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Delicioasa si arata tare bine...Eu o prepar altfel,dar o sa incerc si reteta ta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Delicioasa si arata tare bine...Eu o prepar altfel,dar o sa incerc si reteta ta...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte buna aceasta prajitura..................eu incorporez in compozitie si gem,nu folosesc insa stafide.

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      foarte buna reteta am si eu o reteta numita tot Negresa am sa o incerc si eu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte bine arata!

    • Fara foto

      lia , 29 noiembrie 2009

      Se face repede, arata bine si sigur este si foarte gustoasa, felicitari !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Este o reteta grozava pentru aceasta perioada de post! Iar lamaia din glazura cred ca da un gust deosebit de fin acestei prajituri! Am s-o incerc si eu chiar maine! Felicitari pentru aspect si prezentare!

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 27 noiembrie 2009

      Foarte bine arta negresa Sidy.

    • Fara foto

      franceza (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      foarte faina reteta,cred ca nu e mare diferenta intre negresa obisnuita si cea de post!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Frumoasa prezentare, Sidy:10 cu steluta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Foarte bine arată negresa ta, Sidy! Am salvat-o!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Arata minunat....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Bine venita reteta. Multumesc Sidy.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

38 voturi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi pregati si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Spanac