autor:

Sidy

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Negresa de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cana zahar, 2 cani faina, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 1 praf de copt, 3 linguri cacao, 100 g stafide, 50 g nuci, 2 pliculete zahar vanilat, 3-4 cuisoare pisate, esenta de rom, nuca de cocos, , Pentru glazura:, , 4 linguri ulei, 6 linguri apa, 7-8 linguri zahar, 50 g margarina, esenta de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

38 voturi

Mod de preparare

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet.
Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .
O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina.
Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit.
Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.
Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc.
Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte.
Deasupra se presara nuca de cocos.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Negresa de post

Negresa de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata,

21 voturi    3 comentarii
40 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O voi pregati si eu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Delicioasa si arata tare bine...Eu o prepar altfel,dar o sa incerc si reteta ta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Delicioasa si arata tare bine...Eu o prepar altfel,dar o sa incerc si reteta ta...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte buna aceasta prajitura..................eu incorporez in compozitie si gem,nu folosesc insa stafide.

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      foarte buna reteta am si eu o reteta numita tot Negresa am sa o incerc si eu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte bine arata!

    • lia , 29 noiembrie 2009

      Se face repede, arata bine si sigur este si foarte gustoasa, felicitari !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Este o reteta grozava pentru aceasta perioada de post! Iar lamaia din glazura cred ca da un gust deosebit de fin acestei prajituri! Am s-o incerc si eu chiar maine! Felicitari pentru aspect si prezentare!

    • mariana_bondoc , 27 noiembrie 2009

      Foarte bine arta negresa Sidy.

    • franceza (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      foarte faina reteta,cred ca nu e mare diferenta intre negresa obisnuita si cea de post!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Frumoasa prezentare, Sidy:10 cu steluta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Foarte bine arată negresa ta, Sidy! Am salvat-o!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Arata minunat....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Bine venita reteta. Multumesc Sidy.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

38 voturi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi pregati si eu !

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Orez cu sfecla rosie