autor:

Sidy

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Negresa de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cana zahar, 2 cani faina, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 1 praf de copt, 3 linguri cacao, 100 g stafide, 50 g nuci, 2 pliculete zahar vanilat, 3-4 cuisoare pisate, esenta de rom, nuca de cocos, , Pentru glazura:, , 4 linguri ulei, 6 linguri apa, 7-8 linguri zahar, 50 g margarina, esenta de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

38 voturi

Mod de preparare

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet.
Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .
O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina.
Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit.
Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.
Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc.
Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte.
Deasupra se presara nuca de cocos.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O voi pregati si eu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Delicioasa si arata tare bine...Eu o prepar altfel,dar o sa incerc si reteta ta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Delicioasa si arata tare bine...Eu o prepar altfel,dar o sa incerc si reteta ta...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte buna aceasta prajitura..................eu incorporez in compozitie si gem,nu folosesc insa stafide.

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      foarte buna reteta am si eu o reteta numita tot Negresa am sa o incerc si eu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte bine arata!

    • Fara foto

      lia , 29 noiembrie 2009

      Se face repede, arata bine si sigur este si foarte gustoasa, felicitari !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Este o reteta grozava pentru aceasta perioada de post! Iar lamaia din glazura cred ca da un gust deosebit de fin acestei prajituri! Am s-o incerc si eu chiar maine! Felicitari pentru aspect si prezentare!

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 27 noiembrie 2009

      Foarte bine arta negresa Sidy.

    • Fara foto

      franceza (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      foarte faina reteta,cred ca nu e mare diferenta intre negresa obisnuita si cea de post!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Frumoasa prezentare, Sidy:10 cu steluta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Foarte bine arată negresa ta, Sidy! Am salvat-o!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Arata minunat....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Bine venita reteta. Multumesc Sidy.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

38 voturi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi pregati si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Ratatouille niçoise