Negresa de post cu cacao

Reteta de negresa de post cu cacao. Negresa de post cu cacao reteta simpla. Negresa de post cu cacao, gem si nuci. Reteta de negresa de post. Retete de negresa. Dulciuri de post. Retete de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa de post cu cacao

Ingrediente

  • 300 g gem sau dulceata (eu am folosit dulceața de visine)
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa (poate fi si minerala)
  • 100 – 150 g zahar (dupa cat de dulce va place)
  • 450-500 g faina (în functie de consistenaa gemului/dulceței folosite)
  • 100 g cacao
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Opțional: cca 100 fructe confiate (eu am pus curmale)
  • Opțional pentru decor: nuci, zahar pudra, fructe, glazura ciocolata de post cum am folosit eu)
  • Pentru glazura de ciocolata de post:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 4 linguri cacao
  • arome: 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Reteta de negresa de post cu cacao este atat de usor de facut, incat o veti prepara foarte des. Ingredientele sunt simple, cu siguranta le aveti mai tot timpul la indemana, iar rezultatul este minunat.

Intr-un vas de mixer sau robot se adauga toate ingredientele, mai putin faina (gem/dulceata, ulei, apa, zahar, zahar vanilat, cacao) si se amesteca bine.

Se adauga faina treptat, praful de copt, se omogenizeaza, iar compizitia rezultata trebuie să fie de consistenta aluatului de chec.

La sfarsit se adauga nucile taiate mai mare, fructele confiate (dacă doriti), esenta de rom, care se amesteca în compoziție.

Se tapetează tava cu hartie de copt, sau cu ulei si faina si se toarna aluatul pregatit. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 40-50 minute (depinde de cuptor), sau pana când prajitura este coapta (se face ”testul cu scobitoarea”). Cand este gata, se scoate tava din cuptor și se lasa sa se raceasca.

Cât timp se răcește prajitura preparam glazura de post: intr-un vas mic se amestecă zaharul farin cu cacaoa, se omogenizeaza, se adaugă apa și se pune la foc mic să fiarba, amestecând mereu, până cand glazura se ingroasa si capata consistenta unei smantani. Se aduga atunci uleiul, aromele, se mai da cateva clocote si se opreste focul, amestecand continuu, pana cand glazura este omogena. Glazura se toarnă calda peste prăjitura rece.

Se da la rece 1-2 ore pana când glazura se intareste putin.

Cand prajitura este complet rece se portioneaza dupa preferinta, se poate decora cu fructe de padure sau capsuni, care merg de minune cu ciocolata.

Cu aceasta reteta se pot prepara blaturi de tort de post, brioșe de post sau oricare alt dulce de post. Nu trebuie decat sa va lăsati imaginatia sa lucreze.

Au am taiat blatul în douasi am facut practic două prajituri: o negresa de post cu glazura de ciocolata (exact ca mai sus) și o negresa pentru cei care nu tin post, cu glazura alba.
Glazura alba se prepara din 100 g zahar pudra, 125 gr. crema de branza Philadelphia si 50 g unt moale. Am decorat apoi cu glazura de ciocolata si zmeura. Este un deliciu și aceasta negresa.

Incercati si voi aceasta reteta de negresa de post cu cacao, este excelenta! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise