Negresa de post cu sirop si frisca. Reteta delicioasa si simplu de facut

Incearca reteta noastra de negresa de post cu sirop si frisca. Este delicioasa, simplu de facut, aromata si pe placul intregii familii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa de post cu sirop si frisca. Reteta delicioasa si simplu de facut

Ingrediente

  • 1 borcan gem (400 g)
  • 1 cana apa minerala (250 ml)
  • 1 cana zahar (250 g)
  • 3/4 cana ulei (200 ml)
  • 3 linguri de cacao
  • 500 g-600 g faina (cat sa obtineti un aluat ca de chec)
  • zahar vanilat
  • esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuci si stafide
  • un praf de sare
  • 1 plic de bicarbonat de amoniu (7 g), stins cu zeama de lamaie
  • 1 cutiuta de frisca vegetala
  • 1 canuta de zahar pentru sirop (200 g)

Mod de preparare

Aceasta reteta de negresa de post este una dintre cele mai bune pe care le-am incercat. Este delicioasa, aromata, insiropata si decorata cu frisca vegetala. Odata ce-ai facut-o, alta nu mai incerci!

Se amesteca intr-un castron gemul, uleiul, zaharul, mirodeniile, cacaoa, apa minerala, nucile si stafidele, un praf de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie.

Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o tava (25x30 cm), unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina sau cacao.

Se coace la 170 de grade C, cuptor preincalzit, circa 40 minute.

Din 200 g zahar, 100 ml apa si cateva felii de lamaie se face un sirop, cu care vom insiropa blatul prajiturii dupa ce se raceste.

Batem frisca lichida pana se intareste si decoram prajitura dupa imaginatie. Punem negresa de post cateva ore la rece si apoi se poate servi.

Incearca si reteta de chec de post cu apa minerala, cornulete de post cu ulei si bors sau prajitura de post cu gem si nuca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise