Incearca reteta noastra de negresa de post cu sirop si frisca. Este delicioasa, simplu de facut, aromata si pe placul intregii familii.
Aceasta reteta de negresa de post este una dintre cele mai bune pe care le-am incercat. Este delicioasa, aromata, insiropata si decorata cu frisca vegetala. Odata ce-ai facut-o, alta nu mai incerci!
Se amesteca intr-un castron gemul, uleiul, zaharul, mirodeniile, cacaoa, apa minerala, nucile si stafidele, un praf de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie.
Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o tava (25x30 cm), unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina sau cacao.
Se coace la 170 de grade C, cuptor preincalzit, circa 40 minute.
Din 200 g zahar, 100 ml apa si cateva felii de lamaie se face un sirop, cu care vom insiropa blatul prajiturii dupa ce se raceste.
Batem frisca lichida pana se intareste si decoram prajitura dupa imaginatie. Punem negresa de post cateva ore la rece si apoi se poate servi.
Incearca si reteta de chec de post cu apa minerala, cornulete de post cu ulei si bors sau prajitura de post cu gem si nuca. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii