autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Negresa glazurata

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm:, , 1. 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata, 2. 200 gr de unt topit la bain-marie, 3. 1 cana de zahar, 4. 4 oua, 5. 180 gr faina, 6. 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici, 7. esenta de vanilie, esenta de migdale, , , Glazura:, , 1. 380 gr ciocolata amaruie (75%), 2. o lingura de ulei, 3. 100-120 gr de ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depene amintiri, sa stea la taclale, sa-si spuna o poveste stiuta doar de ele. Iar eu, desigur, le-am servit o negresa doldora de ciocolata. :)

Intr-o oala cu fundul mai gros pui fulgii de ciocolata, apoi adaugi untul topit si pui la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata, apoi adaugi zaharul si continui sa amesteci pana se topeste si acesta. Lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi ouale, esenta, alunele macinate mare si faina. Amesteci totul bine si torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la 175 de grade timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Cu 10 min inainte ca blatul sa fie gata, topesti la bain-marie intr-un ibric ciocolata alba si in alt ibric ciocolata amaruie cu lingura de ulei. Torni uniform peste negresa ciocolata amaruie, apoi cu ajutorul unui pos sau cu o punguta mai groasa taiata intr-un colt, trasezi dungi pe latimea prajiturii. Apoi cu o scobitoare trasezi dungi pe lungimea prajiturii, o dunga intr-o directie apoi schimbi sensul si trasezi urmatoarea dunga in directia opusa. Lasi prajitura sa se raceasca la temperatura camerei pentru a nu-si pierde luciul. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

Amestecam faina, zahar, nuca, bicarbonatul, cacaoa si sarea.Peste amestecul rezultat turnam apa,

11 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pacuraru Anuta , 08 martie 2015

    buburuzele cum sunt realizate?

  • Fara foto

    Muresan Bianca , 03 decembrie 2013

    este gusastoa

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Delicioasa,apetisanta!!!

    • crelsah18

      crelsah18 (Chef de cuisine) , 22 august 2013

      Arata impecabil

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Cred ca este super ,aspectul e de nota 10 cu felicitaei !

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Bunaaaaa tareeee !!! :***** Mi-ai facut o pofta, incat ca sa-mi treaca ma duc sa pap o ciocolata :))))))))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

25 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm:
  • 1. 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata
  • 2. 200 gr de unt topit la bain-marie
  • 3. 1 cana de zahar
  • 4. 4 oua
  • 5. 180 gr faina
  • 6. 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici
  • 7. esenta de vanilie
  • esenta de migdale
  • Glazura:
  • 1. 380 gr ciocolata amaruie (75%)
  • 2. o lingura de ulei
  • 3. 100-120 gr de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Delicioasa,apetisanta!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bavarese cu fructe de sezon