Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depene amintiri, sa stea la taclale, sa-si spuna o poveste stiuta doar de ele. Iar eu, desigur, le-am servit o negresa doldora de ciocolata. :)
Intr-o oala cu fundul mai gros pui fulgii de ciocolata, apoi adaugi untul topit si pui la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata, apoi adaugi zaharul si continui sa amesteci pana se topeste si acesta. Lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi ouale, esenta, alunele macinate mare si faina. Amesteci totul bine si torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la 175 de grade timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Cu 10 min inainte ca blatul sa fie gata, topesti la bain-marie intr-un ibric ciocolata alba si in alt ibric ciocolata amaruie cu lingura de ulei. Torni uniform peste negresa ciocolata amaruie, apoi cu ajutorul unui pos sau cu o punguta mai groasa taiata intr-un colt, trasezi dungi pe latimea prajiturii. Apoi cu o scobitoare trasezi dungi pe lungimea prajiturii, o dunga intr-o directie apoi schimbi sensul si trasezi urmatoarea dunga in directia opusa. Lasi prajitura sa se raceasca la temperatura camerei pentru a nu-si pierde luciul. Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii