Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 340 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 canita miez de nuca
  • 1 cana de cafea preparata
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Nucile le taiem marunt cu un cutit.

Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.

Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.

Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam usor sa nu ne stropim.

Incorporam in ploaie faina si cacaoa, pe care le cernem mai intai.

La final punem miezul de nuca tocat.

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Lasam prajitura la copt cam 30-35 de minute (facem testul cu scobitoarea).

O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, indepartam capetele, apoi o portionam.

Ciocolata o rupem bucatele, punem 5-6 linguri de lapte si o topim fie in microunde, fie pe baie de aburi.

Insiropam fiecare bucatica in parte cu cafea (sa fie rece cafeaua), apoi cu o lingurita punem ciocolata topita pe toate.

Frisca de la frigider o punem intr-un bol si o mixam.

Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de frisca pe prajiturele, apoi presaram cateva bombonele.

Le dam la rece si sunt numai bune de servit.

Eu am gustat una si nu pot sa zic decat de sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise