autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2013

Ingrediente
4 oua, 250 gr zahar, 350 ml lapte, 150 ml ulei, 2 linguri cu varf cacao, 340 gr faina, coaja rasa de portocala, 1 lingurita esenta de rom, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 praf de copt, 1 canita miez de nuca, 1 cana de cafea preparata, 300 gr ciocolata cu lapte, 5-6 linguri lapte, 200 ml frisca lichida, bombonele decorative

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Nucile le taiem marunt cu un cutit.
Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.
Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.
Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam usor sa nu ne stropim.
Incorporam in ploaie faina si cacaoa, pe care le cernem mai intai.
La final punem miezul de nuca tocat.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura la copt cam 30-35 de minute (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, indepartam capetele, apoi o portionam.
Ciocolata o rupem bucatele, punem 5-6 linguri de lapte si o topim fie in microunde, fie pe baie de aburi.
Insiropam fiecare bucatica in parte cu cafea (sa fie rece cafeaua), apoi cu o lingurita punem ciocolata topita pe toate.
Frisca de la frigider o punem intr-un bol si o mixam.
Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de frisca pe prajiturele, apoi presaram cateva bombonele.
Le dam la rece si sunt numai bune de servit.
Eu am gustat una si nu pot sa zic decat de sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Macarons cu crema de lamaie

Macarons cu crema de lamaie

Preparare macarons Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 340 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 canita miez de nuca
  • 1 cana de cafea preparata
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • bombonele decorative

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec, de la Ancuta