autor:

Caraș Georgiana

» » Prajituri

Negresă însiropată

Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
6 ouă, 1 cană și jumatate de zahăr, 2 pahare de lapte dulce, 1 pahar de ulei, 1 linguriță de bicarbonat stins in oțet, 3 lingurite de cacao, 2 căni de făină, 1 esenta, 500 g. frisca, Siropul:, Apa, Zahar, 1/2 Esente

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2 pahare de lapte dulce, un pahar de ulei, o lingurita de bicatbonat stins in otet, 2 cani de faina si 3 linguri de cacao.

Le amestecam pe toate bine cu un tel.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

O punem la cuptor 30-35 min.

SIROPUL:

Punem apa si zaharul sa dea in clocot.

Dupa ce a dat in clocot oprim aragarul si punem esenta. Lasam sa se raceasca si insiropam negresa.Pe deasupra putem pune si frisca.

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă însiropată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada fina cu cu branza si zmeura

Rulada fina cu cu branza si zmeura

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 cană și jumatate de zahăr
  • 2 pahare de lapte dulce
  • 1 pahar de ulei
  • 1 linguriță de bicarbonat stins in oțet
  • 3 lingurite de cacao
  • 2 căni de făină
  • 1 esenta
  • 500 g. frisca
  • Siropul:
  • Apa
  • Zahar
  • 1/2 Esente

Raporteaza reteta

Retete
de Caraș Georgiana
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

22 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine. Pe urmă împărțim

8 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura Krantz Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma consistenta,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica Prajitura Ciresica

Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul,

1 vot    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine