autor:

Caraș Georgiana

» » Prajituri

Negresă însiropată

Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
6 ouă, 1 cană și jumatate de zahăr, 2 pahare de lapte dulce, 1 pahar de ulei, 1 linguriță de bicarbonat stins in oțet, 3 lingurite de cacao, 2 căni de făină, 1 esenta, 500 g. frisca, Siropul:, Apa, Zahar, 1/2 Esente

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2 pahare de lapte dulce, un pahar de ulei, o lingurita de bicatbonat stins in otet, 2 cani de faina si 3 linguri de cacao.

Le amestecam pe toate bine cu un tel.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

O punem la cuptor 30-35 min.

SIROPUL:

Punem apa si zaharul sa dea in clocot.

Dupa ce a dat in clocot oprim aragarul si punem esenta. Lasam sa se raceasca si insiropam negresa.Pe deasupra putem pune si frisca.

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă însiropată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajiturica Sweety

Prajiturica Sweety

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectic, batem bine

4 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 cană și jumatate de zahăr
  • 2 pahare de lapte dulce
  • 1 pahar de ulei
  • 1 linguriță de bicarbonat stins in oțet
  • 3 lingurite de cacao
  • 2 căni de făină
  • 1 esenta
  • 500 g. frisca
  • Siropul:
  • Apa
  • Zahar
  • 1/2 Esente

Raporteaza reteta

Retete
de Caraș Georgiana
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

28 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine. Pe urmă împărțim

27 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de fructe seci