autor:

Mirela_Neagu

» » Dulciuri diverse

Negresă tricoloră

Autor: Mirela_Neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela_Neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru tava de copt:, hârtie de copt, Aluat:, 2 căni zahăr,, 1 pachet unt,, 1/2 cană lapte,, 30 g Cacao Dr. Oetker,, 4 ouă,, 100 g nucă tocată,, 2 căni făină,, 1 pliculeț Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker, 1 pliculeț Praf de copt Dr. Oetker,, zeama de la o lămâie, Glazură:, 1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker, Creioane pentru decor Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Zaharul, untul si laptele, impreuna cu cacaua, se pun la topit, la foc mic, pana dau in clocot, dupa care se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri pe rand, frecand ontr-una. Separat, albusurile se bat spuma dupa care se adauga alternativ cu faina, zaharul cu scortisoara si praful de copt dizolvat in prealabil in zeama de lamaie si se amesteca bine. Dupa ce compozitia devine omogena, se adauga nucile, se amesteca bine, dupa care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt și se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc mic pana ce se desprinde de pe margini.
Intre timp, se pregateste glazura conform instructionilor de pe plic. Cand prajitura e gata, se scoate din cuptor si se adauga imediat glazura, uniformizandu-se cu ajutorul unui cutit cu lama lata, dupa care se da la rece. Dupa ce s-a racit se poate orna cu ajutorul creioanelor pentru decor de la Dr. Oetker (fiind zi nationala, eu am mers pe varianta drapelului, dar se pot face o multime de ornamente frumoase).
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă tricoloră" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
CHEC CU ULEI

CHEC CU ULEI

Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma si se lasa

6 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru tava de copt:
  • hârtie de copt
  • Aluat:
  • 2 căni zahăr,
  • 1 pachet unt,
  • 1/2 cană lapte,
  • 30 g Cacao Dr. Oetker,
  • 4 ouă,
  • 100 g nucă tocată,
  • 2 căni făină,
  • 1 pliculeț Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
  • 1 pliculeț Praf de copt Dr. Oetker,
  • zeama de la o lămâie
  • Glazură:
  • 1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
  • Creioane pentru decor Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Mirela_Neagu
Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu frisca si capsune