Negresă tricoloră

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Negresă tricoloră

Ingrediente

  • Pentru tava de copt:
  • hârtie de copt
  • Aluat:
  • 2 căni zahăr,
  • 1 pachet unt,
  • 1/2 cană lapte,
  • 30 g Cacao Dr. Oetker,
  • 4 ouă,
  • 100 g nucă tocată,
  • 2 căni făină,
  • 1 pliculeț Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
  • 1 pliculeț Praf de copt Dr. Oetker,
  • zeama de la o lămâie
  • Glazură:
  • 1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
  • Creioane pentru decor Dr.Oetker

Mod de preparare

Zaharul, untul si laptele, impreuna cu cacaua, se pun la topit, la foc mic, pana dau in clocot, dupa care se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri pe rand, frecand ontr-una. Separat, albusurile se bat spuma dupa care se adauga alternativ cu faina, zaharul cu scortisoara si praful de copt dizolvat in prealabil in zeama de lamaie si se amesteca bine. Dupa ce compozitia devine omogena, se adauga nucile, se amesteca bine, dupa care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt și se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc mic pana ce se desprinde de pe margini.

Intre timp, se pregateste glazura conform instructionilor de pe plic. Cand prajitura e gata, se scoate din cuptor si se adauga imediat glazura, uniformizandu-se cu ajutorul unui cutit cu lama lata, dupa care se da la rece. Dupa ce s-a racit se poate orna cu ajutorul creioanelor pentru decor de la Dr. Oetker (fiind zi nationala, eu am mers pe varianta drapelului, dar se pot face o multime de ornamente frumoase).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise