autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Negresa-varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Ingrediente
ptr o tava de 26cm, 1pahar zahar, 1/2pahar apa, 3linguri cu cacao, 250 gr unt, 6oua, 11/2 pahar faina ptr prajituri, putina esenta de rom, , ptr glazura, 250 ml de smantina, 120gr de ciocolata amaruie 60% cacao sau dupa dorinta, 50 gr de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara amestecam cacao cu zahar si apa punem la foc mic si amestecam pina zaharul se topeste si crema este mai consistenta.Se ia de pe foc si se adauga untul
si se amesteca pina sa topit si lasam sa se raceasca.
Ouale se separ galbenusul vom adauga treptat la crema iar albusurile vom bate spuma tare cu putina sare si 2linguri zahar.Dupa ce adaugam galbenusurile la crema adaugam faina si la urma albusurile amestecand de sus in jos usor pina se cuprinde totul.Adaugam si putina eesenta de rom.
Tava o ungem cu putin ulei si tapetam cu pergament si turnam continutul in tava nivelam si coacem 30 de minute la 180 de grade.
Cit negresa se coace facem glazura-incalzim smantina si adaugam ciocolata si lasam pe foc mic pina se topeste.Luam de pe foc si adaugam untul si lasam sa se raceasca putin.
Cind negresa sa copt o lasam 5 minute in cuptorul stins ca sa nu cada.Turnam glazura pe torta si o nivelam peste tot.Olasam la rece citeva ore inainte de servire.Sepoate orna cu diferite bomboane sau o putem lasa asa simpla.
Este o prajitura foarte usoara si ramane pina la o saptamina in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa-varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

27 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsiuni

Tarta cu capsiuni

Mod de preparare: Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Aceiasi reteta de negresa dupa ce am pregatit compozitia le-am turnat in tavite de mafins si le-am presarat cu bucatele de migdale -a iesit minunat si deja este o alta prajitura.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Hmmmm...cred ca sant foarte gustose ! Imi plac negresele foarte mult yumi,yumi.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava de 26cm
  • 1pahar zahar
  • 1/2pahar apa
  • 3linguri cu cacao
  • 250 gr unt
  • 6oua
  • 11/2 pahar faina ptr prajituri
  • putina esenta de rom
  • ptr glazura
  • 250 ml de smantina
  • 120gr de ciocolata amaruie 60% cacao sau dupa dorinta
  • 50 gr de unt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Aceiasi reteta de negresa dupa ce am pregatit compozitia le-am turnat in tavite de mafins si le-am presarat cu bucatele de migdale -a iesit minunat si deja este o alta prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si ciocolata