autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

negrese

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
pt blat-6 oua, 6 linguri cu faina, 6 linguri cu apa, 2 linguri cu cacao, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, sare, pt glazura-10 linguri cu zahar, 1 lingura cu cacao, 5 linguri cu apa, 150 g margarina, 1/2 ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.bate separat albusurile spuma cu zaharul apoi adauga apa.toarna si galbenusurile,continuand sa amesteci ,apoi toarna in ploaie faina,2 linguri cu cacao,pliculetul cu praf de copt stins in zeama de la 1/2 lamaie si un praf de sare.unge tava de aragaz cu margarina sau unt,tapeteaz-o cu fain si toarna compozitia de blat,apoi bag-o in cuptor.las-o pana se coace.intretimp,prepara si crema.pune la fiert apa,zaharul si acaua,amestecand incontinuu.dupa ce se topeste zaharul,stinge focul si lasa siropul sa se raceasca,apoi adauga si margarina.scoate blatul din tava ,intinde orma uniform si imbraca prajitura in ciocolata rasa,apoi bag-o in frigider.pofta buna!
sugestie-daca vrei sa iasa si mai spectaculoasa,poti prepara o crema de bezeabdin 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri cu zahar pe baie de abur,pe care o intinzi pe blat inainte de a pune glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "negrese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negrese

Negrese

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste.

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Pare interesanta!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt blat-6 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu apa
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • sare
  • pt glazura-10 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu cacao
  • 5 linguri cu apa
  • 150 g margarina
  • 1/2 ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Pare interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dulceata de visine