autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Dulciuri diverse

Nuci

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
Coji, 80g nuci macinate, 80g zahar pudra, 1 pachet margarina, 1 lingurita de bicarbonat stins, 1 lingura cacao, 300g faina, Crema, 1 pahar lapte, 1 pahar zahar, 1 plic de zahar vanilat, 5 linguri de nuca macinata, 2 linguri de faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Aluat
Se face un aluat bine framantatdin ingredientele mentionate mai sus,apoi se umplu formele de nuci care se vor coace la foc rapid. Formele de nuci se gasesc in comert , inainte de folosire le vom unge cu margarina sau ulei.
Crema
1 pahar lapte se fierbe cu un pahar de zahar si vanilie, se adauga 5 linguri nuca macinata amestecata cu 2 linguri faina .Se fierbe pana se face ca o mamaliguta . Se lasa sa se raceasca . Se freaca un pachet de margarina sau unr pana se albeste , se amesteca compozitia cu lapte cu cea de matgarina si se umple cojile de nuca. Se vor pudra cu zahar pudra. Sunt cele mai rafinate nuci. Nu intarziati si va achizitionati formele de nuci nu o sa regretati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crap în crusta de nuci

Crap în crusta de nuci

Bucatile de peste se spala ,se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde adaugam 1 ou intreg, zaharul, coaja rasa

14 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Coji
  • 80g nuci macinate
  • 80g zahar pudra
  • 1 pachet margarina
  • 1 lingurita de bicarbonat stins
  • 1 lingura cacao
  • 300g faina
  • Crema
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere