autor:

» » Dulciuri diverse

Nuci de cocos

Autor: arpi dobre (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: arpi dobre (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Pentru „coaja”: rom – 2 linguri cacao pudra - 50 grame un ou nuci macinate – 300 grame zahar brun – 200 grame., Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame fulgi de nuca de cocos – 100 grame zahar pudra - 100 grame., Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame., Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Preparare:
La inceput se amesteca ingredientele pentru miez si se formeaza 15 bile egale ca marime, care se pun la congelator pentru 15-20 de minute. Ingredientele pentru „coaja\' se amesteca in mod continuu, pana la dizolvarea zaharului, apoi se umezesc mainile si se formeaza alte 15 bile. Acestea se aplatizeaza intre palme, la mijloc se pune cate un „miez”, apoi marginile bilei aplatizate se strang peste umplutura, care se acopera complet. Bilele nou rezultate se trec prin fulgi de nuca de cocos, apoi se pun la frigider sau la congelator. La servire se taie fiercare bila in doua cu un cutit umezit cu apa fierbinte si fiecare jumatate de „nuca” se orneaza cu cate un sfert de miez de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

    Foarte bune si gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru „coaja”: rom – 2 linguri cacao pudra - 50 grame un ou nuci macinate – 300 grame zahar brun – 200 grame.
  • Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame fulgi de nuca de cocos – 100 grame zahar pudra - 100 grame.
  • Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame.
  • Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
CHEC CU ULEI