autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Nuci de cocos

Autor: arpi dobre (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: arpi dobre (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Pentru „coaja”: rom – 2 linguri cacao pudra - 50 grame un ou nuci macinate – 300 grame zahar brun – 200 grame., Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame fulgi de nuca de cocos – 100 grame zahar pudra - 100 grame., Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame., Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Preparare:
La inceput se amesteca ingredientele pentru miez si se formeaza 15 bile egale ca marime, care se pun la congelator pentru 15-20 de minute. Ingredientele pentru „coaja\' se amesteca in mod continuu, pana la dizolvarea zaharului, apoi se umezesc mainile si se formeaza alte 15 bile. Acestea se aplatizeaza intre palme, la mijloc se pune cate un „miez”, apoi marginile bilei aplatizate se strang peste umplutura, care se acopera complet. Bilele nou rezultate se trec prin fulgi de nuca de cocos, apoi se pun la frigider sau la congelator. La servire se taie fiercare bila in doua cu un cutit umezit cu apa fierbinte si fiecare jumatate de „nuca” se orneaza cu cate un sfert de miez de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Sumsumiot - fursecuri cu susan

Sumsumiot - fursecuri cu susan

Se amesteca bine ingredientele intr-un bol si se amesteca bine cu ajutorul mixerului. Se incalzeste

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

    Foarte bune si gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru „coaja”: rom – 2 linguri cacao pudra - 50 grame un ou nuci macinate – 300 grame zahar brun – 200 grame.
  • Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame fulgi de nuca de cocos – 100 grame zahar pudra - 100 grame.
  • Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame.
  • Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu cacao si crema de pepene galben