autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Nuci de cocos

Autor: arpi dobre (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: arpi dobre (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Pentru „coaja”: rom – 2 linguri cacao pudra - 50 grame un ou nuci macinate – 300 grame zahar brun – 200 grame., Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame fulgi de nuca de cocos – 100 grame zahar pudra - 100 grame., Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame., Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Preparare:
La inceput se amesteca ingredientele pentru miez si se formeaza 15 bile egale ca marime, care se pun la congelator pentru 15-20 de minute. Ingredientele pentru „coaja\' se amesteca in mod continuu, pana la dizolvarea zaharului, apoi se umezesc mainile si se formeaza alte 15 bile. Acestea se aplatizeaza intre palme, la mijloc se pune cate un „miez”, apoi marginile bilei aplatizate se strang peste umplutura, care se acopera complet. Bilele nou rezultate se trec prin fulgi de nuca de cocos, apoi se pun la frigider sau la congelator. La servire se taie fiercare bila in doua cu un cutit umezit cu apa fierbinte si fiecare jumatate de „nuca” se orneaza cu cate un sfert de miez de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe zaharul cu apa,pana se obtine un sirop gros.Se adauga 3 linguri de cacao si untul,se amesteca

6 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Petifiori de ciocolata

Petifiori de ciocolata

Se topeste ciocolata la ben-marin pina ce devine o crema lucioasa se ia de pe foc si se adauga coniacul,

8 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

    Foarte bune si gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru „coaja”: rom – 2 linguri cacao pudra - 50 grame un ou nuci macinate – 300 grame zahar brun – 200 grame.
  • Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame fulgi de nuca de cocos – 100 grame zahar pudra - 100 grame.
  • Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame.
  • Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Trandafiri usori