Nuci de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru „coaja”: rom – 2 linguri; cacao pudra - 50 grame; un ou; nuci macinate – 300 grame; zahar brun – 200 grame.
  • Pentru „miez”: Rama la pachet – 100 grame; fulgi de nuca de cocos – 100 grame; zahar pudra - 100 grame.
  • Pentru presarare: fulgi de nuca de cocos – 60-80 grame.
  • Pentru decor: miez de nuca - 15 jumatati.

Mod de preparare

Preparare:

La inceput se amesteca ingredientele pentru miez si se formeaza 15 bile egale ca marime, care se pun la congelator pentru 15-20 de minute. Ingredientele pentru „coaja\' se amesteca in mod continuu, pana la dizolvarea zaharului, apoi se umezesc mainile si se formeaza alte 15 bile. Acestea se aplatizeaza intre palme, la mijloc se pune cate un „miez”, apoi marginile bilei aplatizate se strang peste umplutura, care se acopera complet. Bilele nou rezultate se trec prin fulgi de nuca de cocos, apoi se pun la frigider sau la congelator. La servire se taie fiercare bila in doua cu un cutit umezit cu apa fierbinte si fiecare jumatate de „nuca” se orneaza cu cate un sfert de miez de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise