Nuci, umplute cu crema de caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • - 200g margarina;
  • - 8 linguri apa;
  • - 200g untura;
  • - 2 oua;
  • - 1kg faina;
  • - 7 linguri zahar;
  • - 1 plic praf de copt.
  • Pt. crema:
  • - 4 pahare zahar;
  • - 400g unt;
  • - 2 oua;
  • - 100g nuci macinate.

Mod de preparare

1. Amestecati margarina cu untura, zaharul, faina, apa si praful de copt, si framantati aluatul.

2. Formati bulgari mici, cat o nuca, si ii asezati in forma de nuci. Le coaceti pe ochiul aragazului. A doua zi, pregatesti crema: se freaca untul cu 2 pahare de zahar, si oua. Topiti zaharul ramas intr-un ibric. Dupa topire, dati vasul deoparte, turnati untul, si amestecati repede. Se pune crema pe foc si se fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa. Adaugi nucile macinate, amesteci si lasi crema la racit.

3. Umpli jumatatile de coji de nuci, cu crema de caramel, le lipesti, doua cate doua si le pudrezi cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise