autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

NUCI

Autor: ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Ingrediente
Pentru aluat: 4 oua, o cana de zahar, o ceasca de unsoare, o lingurita bicarbonat stins, faina., , Pentru umplutura: 250 g margarina, o cana zahar praf, 1-2 lingurite cacao, 1 ou(la alegere), biscuiti/nuci macinati/e.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu unsoarea. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga bicarbonatul si faina cat cuprinde. Se framanta pana se obtine un aluat potrivit dupa care se fac bilute de marimea unei monede care se coc in forma.

Se freaca margarina cu zaharul se adauga cacao, oul si biscuitii sau nucile si apoi se umplu formele obtinute.
In final nucile se dau prin zahar pudra.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "NUCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Paste cu pesmet si nuci

Paste cu pesmet si nuci

Se fierb pastele in apa cu sare dupa care se scurg si se limpezesc cu apa rece intr-o strecuratoare.

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu nuci si rahat

Strudel cu nuci si rahat

In oala robotului se pun ingridentele ptr aluat si se prelucreaza pana se formeaza un aluat - daca

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Cine mai arata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Mi-e dor de nuci, nu am facut de multisor.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    Arata super bine..si sunt foartee gustoase

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Cu ani in urma faceam si eu le placeau copiilor, e foarte migalos.

    • Fara foto

      ramona (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

      Forma pe care o folosesc eu e confectionata manual ... de sot :)

    • Fara foto

      ionita roxana elena din spania , 01 februarie 2009

      Mmmmmmm, ce bune sunt, mi-au lasat gura apa. Unde pot gasi forme ca sa le fac, in spania nu ai forme de nuci. Mama mea imi facea cand eram in tara si imi e dor de ea si de nucile ei, va iubesc mult si mi-e dor de voi. Daca intr-o zi va bagati in google si cautati retete pt nuci si va uitati la comentarii, va iubesc pe toti.

    • Fara foto

      nichita liliana , 21 ianuarie 2009

      Sunt super, imi plac foate mult mie cat si fam. mele!

    • Fara foto

      Dorina , 17 ianuarie 2009

      Imi plac mult, sunt preferatele mele din copilarie.Unde mai gasesc forme?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 4 oua
  • o cana de zahar
  • o ceasca de unsoare
  • o lingurita bicarbonat stins
  • faina.
  • Pentru umplutura: 250 g margarina
  • o cana zahar praf
  • 1-2 lingurite cacao
  • 1 ou(la alegere)
  • biscuiti/nuci macinati/e.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu dulceata