autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

NUGA

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
350 g zahar, 350 g miere de albine, 6 albusuri, 250 g nuca curatata si tocata foarte fin, 100 g migdale curatate si tocate foarte fin, zeama si coaja de la 2 lamai, o coala de celofan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si mierea de albine, intr-un castron pus intr-un vas cu apa clocotita.
Se adauga zeama si coaja de lamaie si se bate in continuare pana se ingroasa bine. Se adauga nucile si migdalele si se amesteca, apoi se pune totul pe o coala de celofan. Se netezeste cu un cutit ud pana ajunge de grosimea dorita, se impaacheteaza in coala de celofan, se preseaza intre 2 bucati de lemn si se lasa sa se raceasca. Se taaie bucti a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "NUGA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu crema nuga

Prajitura cu crema nuga

Intr-un bol se freaca margarina cu nucile, ouale, cacaoa si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o

35 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un

2 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 350 g zahar
  • 350 g miere de albine
  • 6 albusuri
  • 250 g nuca curatata si tocata foarte fin
  • 100 g migdale curatate si tocate foarte fin
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • o coala de celofan

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
cremsnit cu stafide