NUGA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6albusuri
  • 350 gr de miere
  • 350 gr zahar
  • 1praf de vanilie
  • putina lamaie
  • 350 gr nuci taiate bucatele mici
  • 2foi de vafle (lica)

Mod de preparare

Se pune un vas cu putina apa pe foc astfel ca vasul cu albuse sa nu atinga apa(ben-marin)

Intr-un vas metalic se bat albusurile cu zaharul la rece dupa care se adauga treptat mierea si se bat incontinuare.

Cind apa incepe sa fiarba ,apropiem vasul cu albuse si il batem incontinuare nu avem voie sa intrerupem batutl albuselor pina incep sa se desprinda de pe fund si spuma este tare si foarte lipicioasa.Adaugam putin suc de lamaie si nucile pe care le-am prajit putin. Amestecam usor ca compozitia sa nu se taie.

Pe o farfurie asezam o foaie de vafla si pe ea turnam toata compozitia si se netezeste cu un cutit muiat in apa.Se aseaza a doua foaie si se preseaza putin ca se lipeasca. Iese ca o alvita foarte gustoasa. Cind se raceste se poate taia in romburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise