Se pune un vas cu putina apa pe foc astfel ca vasul cu albuse sa nu atinga apa(ben-marin)
Intr-un vas metalic se bat albusurile cu zaharul la rece dupa care se adauga treptat mierea si se bat incontinuare.
Cind apa incepe sa fiarba ,apropiem vasul cu albuse si il batem incontinuare nu avem voie sa intrerupem batutl albuselor pina incep sa se desprinda de pe fund si spuma este tare si foarte lipicioasa.Adaugam putin suc de lamaie si nucile pe care le-am prajit putin. Amestecam usor ca compozitia sa nu se taie.
Pe o farfurie asezam o foaie de vafla si pe ea turnam toata compozitia si se netezeste cu un cutit muiat in apa.Se aseaza a doua foaie si se preseaza putin ca se lipeasca. Iese ca o alvita foarte gustoasa. Cind se raceste se poate taia in romburi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii