autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Nuga cu rahat si nuci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
250 gr de rahat de diferite culori, 1pahar de zahar, 200 gr unt sau margarina cu gust de unt, 2 linguri cacoua, 250 gr de nuci taiate bucatele si prajite, 250-300 gr biscuiti petite-beure faramitate ca faina, 2 foi de vafle, putina esenta de rom, 1/2 pahar apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita cu fund dublu se pune rahatul si zaharul si se lasa sa se topeasca (nu la foc mare) pina compozitia este omogena se adauga apa si se amesteca usor,zaharul nu trebuie sa se simta ,se adauga cacao si untul si se ia de pe foc,se adauga biscuitii faina si nucile si se adauga si esenta de rom. Se amesteca bine se lasa sa se raceasca.Dupa ce sa racit daca compozitia este moale se mai adauga faina de biscuiti. Se aseaza o foaie de vafla si se toarna toata compozitia si se aranjeaza pe toata suprafata dupa care se pune cealalta foaie de vafla.
Se lasa la rece o noapte dupa care se poate taia in romburi este foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuga cu rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite Cu Gem

Clatite Cu Gem

Puneti ouale, laptele, un praf de sare si zaharul intr-un vas mai mare si mixati la viteza mica

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
fursec cu stafide

fursec cu stafide

Se spumeaza grasimea cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga albusele, apoi stafidele si

1 vot    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Nu stiam ca este asa de usor.Multumesc!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de rahat de diferite culori
  • 1pahar de zahar
  • 200 gr unt sau margarina cu gust de unt
  • 2 linguri cacoua
  • 250 gr de nuci taiate bucatele si prajite
  • 250-300 gr biscuiti petite-beure faramitate ca faina
  • 2 foi de vafle
  • putina esenta de rom
  • 1/2 pahar apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Nu stiam ca este asa de usor.Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane rafaello