autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Nuga cu rahat si nuci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
250 gr de rahat de diferite culori, 1pahar de zahar, 200 gr unt sau margarina cu gust de unt, 2 linguri cacoua, 250 gr de nuci taiate bucatele si prajite, 250-300 gr biscuiti petite-beure faramitate ca faina, 2 foi de vafle, putina esenta de rom, 1/2 pahar apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita cu fund dublu se pune rahatul si zaharul si se lasa sa se topeasca (nu la foc mare) pina compozitia este omogena se adauga apa si se amesteca usor,zaharul nu trebuie sa se simta ,se adauga cacao si untul si se ia de pe foc,se adauga biscuitii faina si nucile si se adauga si esenta de rom. Se amesteca bine se lasa sa se raceasca.Dupa ce sa racit daca compozitia este moale se mai adauga faina de biscuiti. Se aseaza o foaie de vafla si se toarna toata compozitia si se aranjeaza pe toata suprafata dupa care se pune cealalta foaie de vafla.
Se lasa la rece o noapte dupa care se poate taia in romburi este foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuga cu rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bavarese  cu fructe de sezon

Bavarese cu fructe de sezon

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora prima de prepararea desertului. Laptele

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert la pahar

Desert la pahar

Punem biscuitii in blender si ii facem praf. Ii amestecam cu stafide si suc de portocale si ii lasam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Nu stiam ca este asa de usor.Multumesc!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de rahat de diferite culori
  • 1pahar de zahar
  • 200 gr unt sau margarina cu gust de unt
  • 2 linguri cacoua
  • 250 gr de nuci taiate bucatele si prajite
  • 250-300 gr biscuiti petite-beure faramitate ca faina
  • 2 foi de vafle
  • putina esenta de rom
  • 1/2 pahar apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Nu stiam ca este asa de usor.Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
capsuni cu crema de branza