Reteta postata pe: 10 iunie 2009
Ingrediente
250 gr de rahat de diferite culori, 1pahar de zahar, 200 gr unt sau margarina cu gust de unt, 2 linguri cacoua, 250 gr de nuci taiate bucatele si prajite, 250-300 gr biscuiti petite-beure faramitate ca faina, 2 foi de vafle, putina esenta de rom, 1/2 pahar apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Intr-o cratita cu fund dublu se pune rahatul si zaharul si se lasa sa se topeasca (nu la foc mare) pina compozitia este omogena se adauga apa si se amesteca usor,zaharul nu trebuie sa se simta ,se adauga cacao si untul si se ia de pe foc,se adauga biscuitii faina si nucile si se adauga si esenta de rom. Se amesteca bine se lasa sa se raceasca.Dupa ce sa racit daca compozitia este moale se mai adauga faina de biscuiti. Se aseaza o foaie de vafla si se toarna toata compozitia si se aranjeaza pe toata suprafata dupa care se pune cealalta foaie de vafla.
Se lasa la rece o noapte dupa care se poate taia in romburi este foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuga cu rahat si nuci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009
Nu stiam ca este asa de usor.Multumesc!