autor:

Fara foto

» » Fripturi

O reţetă veche de Friptură Combinată

Autor: lenuta ionescu (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lenuta ionescu (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 august 2006

Ingrediente
Aluat pt. chiftele:, , carne de vită pentru tocat 50%, carne de porc -ll-, 50%, gălbenuşuri de ou, albuşurile bătute spumă, pâine muiată în lapte, mai mult usturoi, pătrunjel, ceapă prăjită, sae şi piper după gust, Din toate aceste ingrediente se face un aluat ca pentru chiftele., , felii de muşchi, vrăbioare, fleici, cotlet sau doar una din aceste cărnuri pentru friptură., ,

Dificultate: Medie Timp: 5h

22 voturi

Mod de preparare

Pentru o friptură reuşită şi foarte gustoasă este de preferat să utilizaţi o oală de pământ(cratiţă).
Se aşează un strat de felii de carne, un strat de tocătura..., până se umple cratiţa. Printre straturi se presară praf de cimbru, foi de dafin, piper.Feliile de carne de carne se sărează.
Cnd totul a fost aranjat în cratiţă se toarnă vin roşu până sus.Apoi se acoperă, lipiţi capacul şi introduceţi-l in cuptor( se poate pune si pe plită).
Daca ti-a placut reteta noastra "O reţetă veche de Friptură Combinată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Cartofii se curata si ca si pentru prajiti, dar mai grosi. Ceafa se taie in bucati de 2 cm. Intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Maruntaie de porc la cuptor

Maruntaie de porc la cuptor

Se tin maruntaiele in apa rece, rinichii taiati in doua, li se scoate partea alba si se pune un pic

12 voturi    2 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

22 voturi

Ingrediente

  • Aluat pt. chiftele:
  • carne de vită pentru tocat 50%
  • carne de porc -ll-
  • 50%
  • gălbenuşuri de ou
  • albuşurile bătute spumă
  • pâine muiată în lapte
  • mai mult usturoi
  • pătrunjel
  • ceapă prăjită
  • sae şi piper după gust
  • Din toate aceste ingrediente se face un aluat ca pentru chiftele.
  • felii de muşchi
  • vrăbioare
  • fleici
  • cotlet sau doar una din aceste cărnuri pentru friptură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet Santana