autor:

Fara foto

» » Fripturi

O reţetă veche de Friptură Combinată

Autor: lenuta ionescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lenuta ionescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 august 2006

Ingrediente
Aluat pt. chiftele:, , carne de vită pentru tocat 50%, carne de porc -ll-, 50%, gălbenuşuri de ou, albuşurile bătute spumă, pâine muiată în lapte, mai mult usturoi, pătrunjel, ceapă prăjită, sae şi piper după gust, Din toate aceste ingrediente se face un aluat ca pentru chiftele., , felii de muşchi, vrăbioare, fleici, cotlet sau doar una din aceste cărnuri pentru friptură., ,

Dificultate: Medie Timp: 5h

22 voturi

Mod de preparare

Pentru o friptură reuşită şi foarte gustoasă este de preferat să utilizaţi o oală de pământ(cratiţă).
Se aşează un strat de felii de carne, un strat de tocătura..., până se umple cratiţa. Printre straturi se presară praf de cimbru, foi de dafin, piper.Feliile de carne de carne se sărează.
Cnd totul a fost aranjat în cratiţă se toarnă vin roşu până sus.Apoi se acoperă, lipiţi capacul şi introduceţi-l in cuptor( se poate pune si pe plită).
Daca ti-a placut reteta noastra "O reţetă veche de Friptură Combinată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste la steamer by copilou

Peste la steamer by copilou

Se spala morcovi, cartofi si ciupercile, apoi se curata. Morcovi, cartofi si ciupercile se pun in

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Copanele asortate

Copanele asortate

Sunca se taie in feliute subtiri cu care se tapeteaza tava, ceapa taiata rondele se pune peste feliutele

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

22 voturi

Ingrediente

  • Aluat pt. chiftele:
  • carne de vită pentru tocat 50%
  • carne de porc -ll-
  • 50%
  • gălbenuşuri de ou
  • albuşurile bătute spumă
  • pâine muiată în lapte
  • mai mult usturoi
  • pătrunjel
  • ceapă prăjită
  • sae şi piper după gust
  • Din toate aceste ingrediente se face un aluat ca pentru chiftele.
  • felii de muşchi
  • vrăbioare
  • fleici
  • cotlet sau doar una din aceste cărnuri pentru friptură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
pulpe de pui la cuptor