autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Ochelarii bunicii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
1kg de aluat foietaj, 2-3 linguri de zahar-ptr o foaie, 1-2 linguri de scortisoara macinata, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul il tai in doua foi pe care le mai intind putin cu valatucul dar nu mult.
Pe foaia intinsa torn putin ulei si ung toata foaia cu ulei.Intr-un vas amestec impreuna zaharul cu scortisoara si presor pe foaia unsa cu ulei.Dupa ce presor pe toata foaia o rulez bine si tai felii de 2cm .Pe o tava cu pergament pun in picioare feliile taiate si le dau la cuptor incalzit la 180 de grade.Se coc aproape 30 de minute sau pina sint putin rumenite.
Sint foarte gustoase -sint bune proaspete dar se pot mentine pina la 2zile intr-o cutie care se inchide ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelarii bunicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lazi elena-tatiana , 15 martie 2014

    se pot face si cu aluat dospit,in maroc au multe retete traditionale ,intradevar gustoase

  • Fara foto

    Lazi Elena-tatiana , 15 martie 2014

    ochelarii bunicii se pot face si cu aluat dospit,eu asa ii fac ,in maroc au multe alte dulciuri specifice,tarii care se fac de obicei la nunti sau in perioada Ramadanului

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    mmm ce bine arata

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1kg de aluat foietaj
  • 2-3 linguri de zahar-ptr o foaie
  • 1-2 linguri de scortisoara macinata
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

lazi elena-tatiana

se pot face si cu aluat dospit,in maroc au multe retete traditionale ,intradevar gustoase

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta de clatite cu mere si ricotta