autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Ochelarii bunicii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
1kg de aluat foietaj, 2-3 linguri de zahar-ptr o foaie, 1-2 linguri de scortisoara macinata, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul il tai in doua foi pe care le mai intind putin cu valatucul dar nu mult.
Pe foaia intinsa torn putin ulei si ung toata foaia cu ulei.Intr-un vas amestec impreuna zaharul cu scortisoara si presor pe foaia unsa cu ulei.Dupa ce presor pe toata foaia o rulez bine si tai felii de 2cm .Pe o tava cu pergament pun in picioare feliile taiate si le dau la cuptor incalzit la 180 de grade.Se coc aproape 30 de minute sau pina sint putin rumenite.
Sint foarte gustoase -sint bune proaspete dar se pot mentine pina la 2zile intr-o cutie care se inchide ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelarii bunicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA CU CLATITE

BUDINCA CU CLATITE

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca

9 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
DONUTS

DONUTS

Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele

7 voturi    11 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lazi elena-tatiana , 15 martie 2014

    se pot face si cu aluat dospit,in maroc au multe retete traditionale ,intradevar gustoase

  • Fara foto

    Lazi Elena-tatiana , 15 martie 2014

    ochelarii bunicii se pot face si cu aluat dospit,eu asa ii fac ,in maroc au multe alte dulciuri specifice,tarii care se fac de obicei la nunti sau in perioada Ramadanului

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    mmm ce bine arata

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1kg de aluat foietaj
  • 2-3 linguri de zahar-ptr o foaie
  • 1-2 linguri de scortisoara macinata
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

lazi elena-tatiana

se pot face si cu aluat dospit,in maroc au multe retete traditionale ,intradevar gustoase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cozonăceii mei cu mac şi nucă