autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ochi de elefant

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
300 g biscuiti simpli macinati, 2 banane, 100 g unt, 150 g zahar, 200 ml apa, 3 lg cacao, 125 g unt pt crema, 5 lg zahar pudra, 100 g cocos, esenta de rom, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se sfarma biscuiti si separat se face sirop din apa, zahar,es de rom, unt si cacao care se pune pe foc.Pe urma se adauga biscuiti.

Se amesteca. Apoi se intinde compozitia pe un ceolofan uns cu unt si pe urma se intinde crema peste ccompozitie. Eu am adaugat si nuca in compozitie.

Crema:

untul se freaca cu nuca de cocos si zaharul pudra.

Se pune bananele in mijloc si se ruleaza. Se pune la frigider vreo 2 ore apoi se taie felii si se presara cu nuca de cocos.

Pofta buna!

Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de elefant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se

15 voturi    5 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Se face ea(banana) mai neagra daca o pastrezi mai mult timp, dar la mine in 2 zile a trecut!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Banana cruda nu se oxideaza?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Delicios desertul!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Faorte bun...si denumirea super:)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Interesant si foarte usor de facut.

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      apetisant si foarte usor.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      sarumna pentru reteta,de cand o caut!!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Rapid , gustos, aspectos si delicios. Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustos, si eu fac dar ii spun rulada cu banana!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      I-mi place mult!bunica mea face acest desert,ce bun!!!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Excelenta combinatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte bine arata...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O idee minunata! Felicitari!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Si eu fac aceasta rulada dar nu am pus niciodata banane. Trebuie sa o incerc si asa ca suna tare bine si cred ca e un amestec bun intre gustul de cocos si de banane. Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Cred ca este tare gustoasa.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      e o idee excelenta de desert rapid si simplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 300 g biscuiti simpli macinati
  • 2 banane
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 3 lg cacao
  • 125 g unt pt crema
  • 5 lg zahar pudra
  • 100 g cocos
  • esenta de rom
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Monica (Chef de cuisine)

Se face ea(banana) mai neagra daca o pastrezi mai mult timp, dar la mine in 2 zile a trecut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Placinta de dovleac americana