autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ochi de elefant

Autor: DANIELA-VIOLETA RAFAY (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DANIELA-VIOLETA RAFAY (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2006

Ingrediente
Oua, faina, zahar, praf de copt, esenta rom, unt, lapte, banane.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

BLAT:3OUA CU 3LINGURI ZAHAR, 3LINGURI FAINA, PRAF DE COPT. SE FREACA GALB. CU ZAHARUL, SE ADAUGA 100 ML APA, DIN CARE JUMATATE, DECI 50 ML, SE AMESTECA CU PRAFUL DE COPT DIZOLVAT IN APA SI PUTIN HELAS. SE ADAUGA FAINA SI APOI ALBUSURILE BATUTE SPUMA. SE COACE SI SE SCOATE DIN TAVA SI SE RULEAZA PUTIN CIND E CALD PT. A-SI FORMA FORMA DE RULADA.
CREMA:O CANA DE ZAHAR SE TOPESTE CU 100 GR UNT. CIND CLOCOTESTE, SE ADAUGA 3 LINGURI FAINA, SE MAI FIERBE, APOI SE PUNE O CANA DE LAPTE SAU APA, ESENTA DE ROM. SE PUNE CREMA PE BLAT, APOI DOUA BANANE SE RULEAZA, SI SE PUNE GLAZURA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de elefant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ochi de elefant

Ochi de elefant

Se sfarma biscuiti si separat se face sirop din apa, zahar,es de rom, unt si cacao care se pune pe

19 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe zaharul cu apa de cand da in clocot 7-8 minute,se adauga untul iar dupa ce s-a topit se

67 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Oua
  • faina
  • zahar
  • praf de copt
  • esenta rom
  • unt
  • lapte
  • banane.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chec cu zahar ars