autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Ochiul soacrei

Autor: andralore (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andralore (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2011

Ingrediente
150 grame sunca/carnat/costita/kaiser, 100 grame branza de vaci, 100 grame cascaval, 1 galbenus, 400 grame foitaj, patrunjel verde tocat, 1 lingurita piper, 1 lingura ketchup

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul.

Presari faina pe masa de lucru, apoi intinzi aluatul de foitaj intr-un dreptunghi de 20x40 cm.

Ungi foaia cu pasta de galbenus si ketchup, presari branza, sunca, cascavalul, patrunjel si piper.

Rulezi strans marginile mari pana la mijlocul aluatului. Se infasoara in foile si se da la rece pentru 30 min. Apoi se desface din foilie si se taie felii subtiri.

Tapetezi tava cu hartie de copt, apoi se aseaza "ochii" obtinuti si se dau la cuptor pentru 20-25 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiul soacrei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 150 grame sunca/carnat/costita/kaiser
  • 100 grame branza de vaci
  • 100 grame cascaval
  • 1 galbenus
  • 400 grame foitaj
  • patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura ketchup

Raporteaza reteta

Retete
de andralore
Porcusori Misicu

Porcusori Misicu

Se prepara clatitele dupa urmatoarea reteta: - faina,lapte si apa minerala, un borcan mic de iaurt,la

1 vot    2 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Prajitura barfitoare

Prajitura barfitoare

Mixezi:untul/margarina cu zahar, zahar vanililat,galbenusurile, faina, , praful de copt si laptele,

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Oua umplute

Oua umplute

Se prajesc sunca si carnatul. Se taie marunt castravetele, gogosarul, sunca si carnatul. Dupa

2 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Painici umplute cu branza