- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;
- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;
- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;
- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;
- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;
- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.
- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.
Note:
- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.
- se serveste cu orez sau cu paine;
- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii