Okra - Ghiveci de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 pungi de okra - approx. 600 grame;
  • - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie;
  • - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust)
  • - apa - appox. 500 gr.;
  • - ceapa, taiata felii;
  • - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele;
  • - condimentele: turmeric, sare, piper pisat (o lingura); ginger, dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita), cuisoare (2,3); (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit; puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra).
  • - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional.

Mod de preparare

- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;

- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;

- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;

- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;

- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;

- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.

- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.

Note:

- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.

- se serveste cu orez sau cu paine;

- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise