- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;
- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;
- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;
- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;
- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;
- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.
- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.
Note:
- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.
- se serveste cu orez sau cu paine;
- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii