autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Okra - Ghiveci de legume

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2006

Ingrediente
- 2 pungi de okra - approx. 600 grame, - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie, - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust), - apa - appox. 500 gr., - ceapa, taiata felii, - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele, - condimentele: turmeric, sare, piper pisat (o lingura) ginger, dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita), cuisoare (2,3) (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra)., - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;
- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;
- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;
- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;
- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;
- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.
- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.
Note:
- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.
- se serveste cu orez sau cu paine;
- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Okra - Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Am taiat rosiile marunt marunt si le-am pus intr-un vas pe foc, fara ulei, deoarece ele lasa putina

1 vot    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varga Liliana , 29 ianuarie 2014

    unde gasim okra,seamana cu bamele

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 pungi de okra - approx. 600 grame
  • - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie
  • - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust)
  • - apa - appox. 500 gr.
  • - ceapa
  • taiata felii
  • - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele
  • - condimentele: turmeric
  • sare
  • piper pisat (o lingura) ginger
  • dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita)
  • cuisoare (2,3) (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra).
  • - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pastai in sos cu usturoi