autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Okra - Ghiveci de legume

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2006

Ingrediente
- 2 pungi de okra - approx. 600 grame, - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie, - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust), - apa - appox. 500 gr., - ceapa, taiata felii, - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele, - condimentele: turmeric, sare, piper pisat (o lingura) ginger, dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita), cuisoare (2,3) (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra)., - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;
- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;
- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;
- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;
- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;
- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.
- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.
Note:
- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.
- se serveste cu orez sau cu paine;
- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Okra - Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Magalau ILEANA , 13 septembrie 2018

    Super

  • Varga Liliana , 29 ianuarie 2014

    unde gasim okra,seamana cu bamele

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 pungi de okra - approx. 600 grame
  • - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie
  • - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust)
  • - apa - appox. 500 gr.
  • - ceapa
  • taiata felii
  • - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele
  • - condimentele: turmeric
  • sare
  • piper pisat (o lingura) ginger
  • dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita)
  • cuisoare (2,3) (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra).
  • - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional.

Raporteaza reteta

Magalau ILEANA

Super

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata