Okra - Ghiveci de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 pungi de okra - approx. 600 grame;
  • - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie;
  • - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust)
  • - apa - appox. 500 gr.;
  • - ceapa, taiata felii;
  • - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele;
  • - condimentele: turmeric, sare, piper pisat (o lingura); ginger, dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita), cuisoare (2,3); (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit; puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra).
  • - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional.

Mod de preparare

- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;

- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;

- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;

- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;

- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;

- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.

- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.

Note:

- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.

- se serveste cu orez sau cu paine;

- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise