autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Okra - Ghiveci de legume

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2006

Ingrediente
- 2 pungi de okra - approx. 600 grame, - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie, - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust), - apa - appox. 500 gr., - ceapa, taiata felii, - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele, - condimentele: turmeric, sare, piper pisat (o lingura) ginger, dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita), cuisoare (2,3) (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra)., - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;
- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;
- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;
- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;
- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;
- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.
- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.
Note:
- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.
- se serveste cu orez sau cu paine;
- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Okra - Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei cu sos

Ardei cu sos

Ardeii copti, curatati, se lasa putin la scurs apoi se calesc putin in ulei. Adaug un sos obtinut

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varga Liliana , 29 ianuarie 2014

    unde gasim okra,seamana cu bamele

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 pungi de okra - approx. 600 grame
  • - cartofi taiati cubulete mici - approx. 4-5 de marime mijlocie
  • - rosii - suc - approx. 500-700 gr. (dupa gust)
  • - apa - appox. 500 gr.
  • - ceapa
  • taiata felii
  • - ulei dupa gust pt. a cali cepa si condimentele
  • - condimentele: turmeric
  • sare
  • piper pisat (o lingura) ginger
  • dania (leustean uscat pisat - 1 lingurita)
  • cuisoare (2,3) (nu puneti leustean proaspat pt. ca gustul este foarte diferit puteti sari peste lesustean daca nu aveti pudra).
  • - 1 ardei iute (taiat bucatele mici) - optional.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
sarmale de post