autor:

mariana

» » Aluaturi si Foietaje

Oladi clatite rusesti

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Ingrediente
1 pahar lapte caldut, 13g. drojdie, 250g. faina, 1 ou, 2 linguri zahar tos, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingura ulei, un pic de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

53 voturi

Mod de preparare

In paharul cu lapte adaugam drojdia si amestecam pina va fi dizolvata.
Intr-un vas cernem faina si adaugam laptele amestecam bine si lasam la un loc cald timp de 30min.
Dupa ce au trecut 30min. In amestecul de sus adaugam: zaharul, oul, zaharul vanilat, sarea si uleiul amestecam bine si iar il punem la un loc cald inca 30min. pina va creste.
Aluatul nu trebuie sal amestecati caci la prajire nu vor creste!!!!!!
Punem tigaia cu ulei la foc si incepem a le praji,luam cu lingura inmuiata in apa ca sa ne se lipeasca de lingura si asezam in tigaie , deci vedem in poze cam cum trebuie prajite. Se pot servi cu dulceata ori cu crema cu ciai deci cum doriti.....

Pofta buna!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oladi clatite rusesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piinicele  parfumate

Piinicele parfumate

Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar. In vasul mixerului am cernut faina

11 voturi    2 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Anghel , 14 noiembrie 2014

    in loc de lapte poti si cu chefir dar fara drojdie,tot e gustos

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Foarte bune!

  • Fara foto

    Mircea PELEA (Maestru bucatar) , 18 aprilie 2010

    Am facut si eu aceasta reteta ruseasca. A fost delicioasa. O recomand tuturor. Multumesc celei ce a trimis reteta. Mircea

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      E o reţetă ce trebuie înercată.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Ce bine arata !

    • Fara foto

      ady1266 (Bucatar) , 23 iulie 2009

      Suna bine, am sa incerc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Gustoase trrebuie sa mai fie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

53 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar lapte caldut
  • 13g. drojdie
  • 250g. faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • un pic de sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

mira (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare cu gem de caise