autor:

mariana

» » Aluaturi si Foietaje

Oladi clatite rusesti

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Ingrediente
1 pahar lapte caldut, 13g. drojdie, 250g. faina, 1 ou, 2 linguri zahar tos, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingura ulei, un pic de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

67 voturi

Mod de preparare

In paharul cu lapte adaugam drojdia si amestecam pina va fi dizolvata.
Intr-un vas cernem faina si adaugam laptele amestecam bine si lasam la un loc cald timp de 30min.
Dupa ce au trecut 30min. In amestecul de sus adaugam: zaharul, oul, zaharul vanilat, sarea si uleiul amestecam bine si iar il punem la un loc cald inca 30min. pina va creste.
Aluatul nu trebuie sal amestecati caci la prajire nu vor creste!!!!!!
Punem tigaia cu ulei la foc si incepem a le praji,luam cu lingura inmuiata in apa ca sa ne se lipeasca de lingura si asezam in tigaie , deci vedem in poze cam cum trebuie prajite. Se pot servi cu dulceata ori cu crema cu ciai deci cum doriti.....

Pofta buna!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oladi clatite rusesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Maria Anghel , 14 noiembrie 2014

    in loc de lapte poti si cu chefir dar fara drojdie,tot e gustos

  • mira (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Foarte bune!

  • Mircea PELEA (Maestru bucatar) , 18 aprilie 2010

    Am facut si eu aceasta reteta ruseasca. A fost delicioasa. O recomand tuturor. Multumesc celei ce a trimis reteta. Mircea

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      E o reţetă ce trebuie înercată.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Ce bine arata !

    • ady1266 (Bucatar) , 23 iulie 2009

      Suna bine, am sa incerc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Gustoase trrebuie sa mai fie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

67 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar lapte caldut
  • 13g. drojdie
  • 250g. faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • un pic de sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

mira (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan