autor:

Sidy

» » , Aperitive, Aperitive

Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Ingrediente
6 oua, 1 ceapa, 2-3 catei usturoi, 100 g spanac, 150 ml smantana, 1/2 ardei kapia( bucata), 1 varf lingurita turmenic( curcuma), 1-2 linguri amidon, 1 varf lingurita chimen macinat, 1 varf lingurita boia dulce, sare, piper, ulei

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalati daca e proaspat si il rupeti in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati si il lasati sa se scurga bine.Taiem marunt ardeiul kapia.
Intr-o tigaie Delimano puneti doi stropi de ulei si lasati tigaia sa se incinga.Cand senzorul de temperatura s-a inrosit, adaugam ceapa sa o sotam.Cand devine sticloasa, adaugam usturoiul, amestecam de doua-trei ori apoi adaugam ardeiul rosu si spanacul.Amestecam sa se omogenizeze bine apoi adaugam turmenicul, boiaua si chimenul.Amestecam.
Spargem ouale, le asezonam apoi le batem bine.Adaugam amidonul si smantana, apoi omogenizam.Ceapa sotata cu spanacul le amestecam cu ouale si smantana , asezonam daca este cazul.
Ungem o forma de silicon cu putin unt si presaram cu faina, apoi rasturnam compozitia omletei in forma si o dam la cuptorul dinainte incalzit 10-15 minute la 180 de grade.
Lasam sa se coaca omleta, pina cand aceasta se incheaga bine 20-30 de minute.
Daca doriti sa faceti omleta mai rapid, o puteti prepara pe aragaz ,intr-un wok.
Savurati cu multa pofta !
Daca doriti mai multe poze , le gasici la mine pe blog, aici:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/omleta-cu-spanac-si-condimente.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si condimente mediteraneene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Clatite bretone

Clatite bretone

Reteta: Faceti 10 clatite, in compozitie nu puneti zahar deloc, decat sare… Ouale trebuiesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Salata de cartofi cu oua

Salata de cartofi cu oua

Se fierb cartofii curatati, se lasa la racit si se taie cubulete. Ouale fierte rad pe razatoarea

2 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    O bunatate ... Vreau si eu...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Foarte buna ! Si ce prezentare grozava ! Tare mult imi place.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 100 g spanac
  • 150 ml smantana
  • 1/2 ardei kapia( bucata)
  • 1 varf lingurita turmenic( curcuma)
  • 1-2 linguri amidon
  • 1 varf lingurita chimen macinat
  • 1 varf lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate ... Vreau si eu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Oua coapte cu praz cremos