autor:

danutza

» » Aperitive

Omleta la cuptor

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
4 cartofi mari, 2 morcovi medii, 1 ceapă, 2 gogoşari sau ardei, 200 gr telemea sau caşcaval, sunca presată (resturi din frigider) sau pastramă ori salam, 6 ouă, 2 linguri de făină, sare, piper, frunze de pătrunjel, oregano, o tavă rotundă de pizza diamentrul 32 cm, 1-2 linguri de ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii şi morcovii se curăţă şi se taie rondele. Se prăjesc într-o tigaie întorcându-se pe ambele părţi întâi cartofii, apoi în acelaşi ulei morcovii.

În tava de pizza se aşează cartofii şi morcovii rumeniţi, amestecaţi, apoi ceapa tăiată julien, apoi gogoşarii tăiaţi felii subţiri.

Se taie telemeaua sau caşcavalul felii, păstrându-se căteva felii pentru final şi se aşează peste legume.

Se taie sunca sau ce aveţi în felii subtiri şi se presară peste toate celelalte.

Se dă tava la cuptor, la foc moderat câteva minute până se rumenesc ingredientele (5 - 10 min).

Ouăle se bat bine cu telul sau mixerul şi se adaugă 2 linguri de făină în ploaie. Se sărează uşor, se piperează, se adaugă oregano şi frunza de pătrunjel tocată mărunt.

Se scoate tava din cuptor şi se toarnă amestecul de ouă peste legume şi şuncă (se poate şi fără şuncă).

Se mai lasă la foc mic 10 min.

Se serveşte cladă sau rece cu salată verde sau murături, sau cu un pahar de vin alb sau unul de bere.

Se poate servi ca aperitiv sau ca fel princiapal la cină, mai ales dacă nu ai prea multe de ales din frigider.

Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

Se bat ouale, se adauga pe rand toate ingredientele. Se da la cuptorul incins in prealabil, se coace

0 voturi    0 comentarii
45h
Aperitive cu carne
Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

Intr-un castron, amestecam ouale cu laptele, sarea si piperul. Dupa care incorporam smantana, cascavalul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapă
  • 2 gogoşari sau ardei
  • 200 gr telemea sau caşcaval
  • sunca presată (resturi din frigider) sau pastramă ori salam
  • 6 ouă
  • 2 linguri de făină
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel
  • oregano
  • o tavă rotundă de pizza diamentrul 32 cm
  • 1-2 linguri de ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Parjolute cu legume