Omleta la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapă
  • 2 gogoşari sau ardei
  • 200 gr telemea sau caşcaval
  • sunca presată (resturi din frigider) sau pastramă ori salam
  • 6 ouă
  • 2 linguri de făină
  • sare, piper
  • frunze de pătrunjel, oregano
  • o tavă rotundă de pizza diamentrul 32 cm
  • 1-2 linguri de ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cartofii şi morcovii se curăţă şi se taie rondele. Se prăjesc într-o tigaie întorcându-se pe ambele părţi întâi cartofii, apoi în acelaşi ulei morcovii.

În tava de pizza se aşează cartofii şi morcovii rumeniţi, amestecaţi, apoi ceapa tăiată julien, apoi gogoşarii tăiaţi felii subţiri.

Se taie telemeaua sau caşcavalul felii, păstrându-se căteva felii pentru final şi se aşează peste legume.

Se taie sunca sau ce aveţi în felii subtiri şi se presară peste toate celelalte.

Se dă tava la cuptor, la foc moderat câteva minute până se rumenesc ingredientele (5 - 10 min).

Ouăle se bat bine cu telul sau mixerul şi se adaugă 2 linguri de făină în ploaie. Se sărează uşor, se piperează, se adaugă oregano şi frunza de pătrunjel tocată mărunt.

Se scoate tava din cuptor şi se toarnă amestecul de ouă peste legume şi şuncă (se poate şi fără şuncă).

Se mai lasă la foc mic 10 min.

Se serveşte cladă sau rece cu salată verde sau murături, sau cu un pahar de vin alb sau unul de bere.

Se poate servi ca aperitiv sau ca fel princiapal la cină, mai ales dacă nu ai prea multe de ales din frigider.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise